550x90

Topi Raitanen ja Robin Ryynänen nimettiin nuorten EM-joukkueeseen Puolaan

Topi Raitanen suunnistuksen MM-kilpailujen sprinttiviestissä Viljandissa. Kuva: Touho Häkkinen

Topi Raitanen suunnistuksen MM-kilpailujen sprinttiviestissä Viljandissa. Kuva: Touho Häkkinen

Suomen Urheiluliitto SUL valitsi juoukkueen alle 23-vuotiaiden yleisurheilun EM-kilpailuihin, jotka kilpaillaan Puolan Bydgoszczissa heinäkuussa.

Zawisza-stadionilla kilpailee 13.-16. heinäkuuta reilut 40 suomalaisurheilijaa. Joukkueeseen valittiin 42 urheilijaa. Lisäksi kolmella urheilijalla on mahdollisuus nousta joukkueeseen lisänäytön kautta.

- Koossa on iskukykyinen joukkue. Mukaan nousivat kaikki SUL:n asettaman tulosrajan rikkoneet sekä omassa lajissaan niin sanotussa EM-kisatilastossa 20. parhaan joukkoon sijoittuneet, kertoo joukkueen johtaja, Suomen Urheiluliiton valmennuspäällikkö Antti Leskinen SUL:n tiedotteessa.

Edellisistä 22-vuotiaiden EM-kisoista Tallinnasta kaksi vuotta sitten Suomen joukkue saalisti Jussi Kanervon 400 metrin aitojen hopean ja kaksitoista pistesijaa. Neljä vuotta sitten Tampereella vastaavien kisojen saalis oli mitali ja 10 pistesijaa.

- Mitalit ja pistesijat ovat yleisurheilun järjestelmätason mittarina, joita seurataan joka kisoista. Tavoitteena on tietenkin menestyä paremmin kuin aikaisemmissa kisoissa, johon meillä on nyt erittäin hyvät mahdollisuudet, Leskinen sanoo.

- Joukkueen yhteinen tavoite syntyy kuitenkin vasta kisojen aattona joukkueen kanssa pidettävässä palaverissa. Urheilijoiden kesää on leimannut nousujohteinen tuloskehitys, joka tietää hyvää EM-kisoja ajatellen. Luonnollisesti toiveena on, että mahdollisimman moni urheilija liikkuisi omalla ennätystasolla. Kisoista odotellaan myös täydennyksiä elokuisiin Lontoon MM-kisoihin.

Kestävyysjuoksijoista Suomea kipailussa edustavat Robin Ryynänen 10 000 metrillä ja Topi Raitanen 3000 metrin esteissä. Viikonloppuna Raitanen urakoi suunnistuksen MM-kilpailuissa sprinttiviestissä.

Ryynäsen urakka käynnistyy heti avauspäivänä torstaina 13. heinäkuuta. Raitanen juoksee esteiden alkuerät perjantaina 14. heinäkuuta iltapäivällä. Esteiden finaali on ohjelmassa päätöspäivänä sunnuntaina 16. heinäkuuta.

Suomen EM-joukkueen voi katsoa osoitteesta Yleisurheilu.fi

EM-kilpailujen ohjelma on katsottavissa tästä. (Huom! Dokumentissa R1 = karsintakierros, MC=mitaliseremonia)

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama