550x90

IK Falken on Suomen ykkösseura 4 x 800 metrin viestissä

Sandra Eriksson vei IK Falkenin joukkueessa avausosuutta. Kuva vuoden 2015 Kalevan Kisoista. Kuva: Jarno Maimonen

Sandra Eriksson vei IK Falkenin joukkueessa avausosuutta. Kuva vuoden 2015 Kalevan Kisoista. Kuva: Jarno Maimonen

Viestinjuoksun SM-kisojen avauspäivän 4 x 800 metriä oli IK Falkenin juhla. Naisten kilpailussa lauantaina seura voitti jo neljännen perättäisen mestaruuden. Miesten kilpailussa IK Falken palasi mestariksi vuoden tauon jälkeen.

– Aika vaikeaa oli löytää sopiva vauhti, mutta yllättävän hyvin se meni, totesi IK Falkenin viestin avannut estejuoksun SE-nainen Sandra Eriksson, SUL:n tiedotteessa.

Eriksson kävi syksyllä kantapääleikkauksessa. Sen jäljiltä hän pääsi aloittamaan kunnon juoksuharjoittelun vasta toukokuulla. SM-viestit oli Erikssonin kesän ensimmäinen kilpailu piikkarit jalassa. Eriksson, Karin Storbacka, Nathalie Blomqvist ja Zenitha Eriksson juoksivat mestariksi ajalla 8.48,9.

Kisa pysyi alusta loppuun IK Falkenin hallinnassa.

– Tiedettiin, että ollaan suosikkeja, mutta ajattelin, ettei pidä olla etukäteen liian varma. Yllättävän helposti se kuitenkin meni, Storbacka kertasi kilpailua.

Hyvin kulki myös allergiavaivoista viime aikoina kärsineen Storbackan juoksu. Hän on lähdössä allergiaoireita pakoon leirille Rovaniemellä ollakseen hyvässä iskussa 20.–23. heinäkuuta Seinäjoella käytävissä Kalevan kisoissa.

– Juoksen Kalevan kisoissa 1500 metriä. Katson sen jälkeen, juoksenko myös 800 metriä ja ehkä jopa 5000 metriä, Storbacka sanoi.

Jyväskylän Kenttäurheilijat oli naisten 4 x 800 metrillä toinen joukkueella Siiri Rainio, Heini Ikonen, Elisa Kirvesniemi ja Maria Valtanen. Joukkue juoksi ajan 9.03,07.

Haglund sinetöi voiton miesten kilpailussa

Miesten 4 x 800 metriä IK Falken voitti joukkueella Christoffer Envall, Jimmy Finnholm, Ville Borgmästars ja Simon Haglund. Kisan ratkaisi Haglund, joka kukisti ankkurina Lahden Ahkeran Janne Kanervan. Falken vei mestaruuden ajalla 7.40,87. Ahkeran viime vuoden mestaruus vaihtui hopeaan ajalla 7.45,10 joukkueella Hannu Granberg, Wilho Hautala, Martti Siikaluoma ja Kanerva.

– Meni yli odotusten. Odotin, että takaa tulevat, varsinkin Ville Lampinen saavuttaisi minut. Ennen kisaa meidän tavoite oli taistella mitaleista, mutta siinä kilpailun kuluessa huomasin, että nyt juostaan mestaruudesta, Haglund sanoi.

Siikaluoma kiristi vauhti kolmannella osuudella ja teki voittotaistelusta Ahkeran ja IK Falkenin välisen taiston, joka sitten ratkesi päätösosuudella.

– Jokainen meistä juoksi osuudellaan lähellä ennätystä. Hyvä esitys koko joukkueelta. Mestaruus meni, mutta hopeakin on hyvä, Siikaluoma summasi Ahkeran esitystä.
Ville Lampinen nosti ankkurina Kenttäurheilijat 58:n pronssille ajalla 7.46,26.

– Juoksu ei ollut herkkää. Jotenkin oli jostain syystä löysä olo, mutta pronssi tuli ja samalla meni rikki ikivanha seuraennätys, Lampinen sanoi.

SM-viestit jatkuvat sunnuntaina. Ohjelmassa on muun muassa 4 x 1500 metriä.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri