550x90

Teijula, Lehto, Seppä ja Snäll juoksevat 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa

Tomi Lehto vuoden 2015 PM-maastoissa. Kuva: Deca Text&Bild

Tomi Lehto vuoden 2015 PM-maastoissa. Kuva: Deca Text&Bild

Suomen Urheiluliitto SUL julkisti joukkueen yleisurheilun alle 20-vuotiaiden EM-kilpailuihin, jotka järjestetään 20.-23.7. Italian Grossetossa Italian länsirannikolla vajaa 200 kilometriä Romasta pohjoiseen.

Suomen joukkueen koko on 42 urheilijaa. Mukana ovat muun muassa Naantalin Löylyn Markus Teijula 800 metrillä, Espoon Tapioiden Tomi Lehto 3000 metrin esteissä ja Suolahden Urhon Saija Seppä 1500 metrillä. Forssan Salaman Astrid Snäll urakoi kilpailuissa sekä 3000 metrin esteissä että 5000 metrillä.

- Joukkueeseen valittiin kaikki, jotka ovat rikkoneet Suomen Urheiluliiton tulosrajan tai jotka ovat EM-kisatilastossa 20 parhaan joukossa. Joukkueen koko kertoo, että tämä on suomalaisittain varsin vahva ikäluokka, arvioi joukkueen johtaja Tapio Rajamäki SUL:n tiedotteessa.

Tilastojen perusteella Suomen joukkueen kärkinimet ovat pikajuoksija Samuel Purola, aituri Viivi Lehikoinen ja seiväshyppääjä Saga Andersson ovat yleisurheilun 19-vuotiaiden EM-joukkueen kärkinimet kesän tilastojen perusteella. Hallikauden tulokset huomioiden seiväshyppääjä Wilma Murto on lajinsa kärkihahmo, mutta hän ei ole jalkavaivan takia kilpaillut vielä tänä kesänä.

Koko Suomen joukkue on nähtävillä osoitteessa Yleisurheilu.fi

Alle 20-vuotiaiden EM-kilpailujen ohjelma

Premiumsport.fi

ulvang banneri