550x90

Kähkönen ja Koivu 100 kilometrin epäviralliset Suomenmestarit

Kuvituskuva. Kuva: Deca Text & Bild

Kuvituskuva. Kuva: Deca Text & Bild

Viikonloppuna kilpailtiin ultrajuoksutapahtuma Suomi-juoksu, jossa ratkaistiin myös 100 kilometrin epäviralliset SM-tittelit.

Suomi-juoksu on järjestetty vuodesta 1972 lähtien joka vuosi. Se on pohjoismaiden vanhin ja toiseksi vanhin vuosittain järjestettävä 100 kilometrin juoksukilpailu maailmassa.

Etenkin naisten sarjassa nähtiin erinomainen voittotulos, kun ensimmäistä kertaa 100 kilometrille osallistunut 22-vuotias Satu Kähkönen käytti matkaan aikaa 9.10.19. Se on uusi 22-vuotiaiden SE-aika.

Yleisurheilu.fi tietää kertoa, että Kähkönen on aiemmin urallaan voittanut SM-mitaleja nuorten sarjoissa usealta matkalta. Kultaa on tullut muun muassa 10 kilometrin maantiejuoksussa ja 1500 metrin esteissä. Huhtikuussa Kähkönen oli SM-puolimaratonilla seitsemäs.

Miesten kilpailussa Finnish Marathon Runnersin Lari Koivu voitti kilpailun ajalla 9.04.27. Seuraavat sijat menivät Kimmo Räsäselle ja Pauli Sonniselle. Naisten sarjassa kakkos- ja kolmossija menivät Milja Nurmelle ja Päivi Naumaselle.

Suomi-juoksussa kilpailtiin myös lyhyemmillä matkoilla. Naisten kympillä Lappeenrannan Urheilu-Miesten Alisa Vainio kellotti 37.40.

Tapahtuman tuloksia ja kuvia voi käydä katsomassa osoitteessa ultrajuoksu.fi

Premiumsport.fi

ulvang banneri