550x90

Topi Raitanen neljäs 22-vuotiaiden EM-kilpailuissa – kaatui viimeisellä vesiesteellä!

Topi Raitanen. Kuva vuodelta 2015. Kuva: Deca Text&Bild

Topi Raitanen. Kuva vuodelta 2015. Kuva: Deca Text&Bild

Topi Raitanen sijoittui neljänneksi 22-vuotiaiden EM-kilpailujen 3000 metrin estejuoksun finaalissa sunnuntaina Puolan Bydgoszczissa.

Raitanen kävi tiukan kamppailun pronssimitalista Iso-Britannian Jamaine Colemania vastaan, mutta britti oli suomalaista metrin edellä maalissa.

Italian Yohanes Chiappinelli karkasi ylivoimaiseen voittoon jo heti ensimmäisellä kilometrillä. Voittajan aika oli 8.34,33. Raitanen, Italian Ahmed Abdelwahed ja Coleman vastaavasti irtosivat muilta jakaakseen himmeämmät mitalit. Viimeisellä kilometrillä Abdelwahed oli kolmikon vahvin ja varmisti kaksoisvoiton Italialle.

Raitanen jäi viimeisellä kierroksella Colemanille, mutta britti alkoi kangistua 200 metriä ennen maalia. Raitanen lähestyi, mutta kaatui viimeisellä vesiesteellä. Suomalainen pääsi nopeasti pystyyn, mutta Coleman meni menojaan. Tosin britti oli niin väsynyt, että Raitasen kiihdytys loppusuoralla meinasi vielä tuoda suomalaiselle pronssin. Valitettavasti matka loppui kesken. Raitanen kellotti juoksussa ajan 8.40,69. Coleman oli maalissa 25 sadasosaa ennen.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

550x350

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama