550x90

Richardssonilla vaikeampi päivä Lapinlahdella

Kuva: Deca Text&Bild

Kuva: Deca Text&Bild

Yleisurheilun Eliittikisasarja jatkui tiistaina Lapinlahdella.

Vasa IS:n Camilla Richardsson juoksi kahden viikon vuoristoleirin jälkeen Joensuussa 3000 metrillä ennätyksensä, mutta Lapinlahdella päälaji 3000 metrin esteet ei sujunut toivotusti. Aika 9.53,18 oli muuta kuin toiveissa oli.

– En tiedä mitä tänään tapahtui, se oli ihan surkea juoksu alusta asti. Verryttelyssä oli tosi hyvä olo. Vauhti olisi ollut ihan täydellinen minulle, mutta nainen ei ollut tänään kunnossa. Jo ensimmäinen kilometri oli sellainen, että tuntui, ettei ole hyvä päivä. Kun väsyin, estetekniikka oli ihan hirveän huono, Richardsson totesi SUL:n tiedotteessa.

Hän uskoi menon johtuvan vuoristoleiristä palautumisen tilanteesta. Esteet voitti Yhdysvaltain Marisa Howard ajalla 9.30,92.

Kuivisto: Jalka ei toiminut

Naisten 1500 metrillä Porvoon Akilleksen Sara Kuivisto juoksi kauden toiseksi parhaan aikansa 4.14,45. Kuivisto harmitteli, että juoksuun ei löytynyt sellaista terävyyttä kuin hän toivoi.

- Hyvä kisa. En tiedä miksi ei kulje. Jalka ei vaan toiminut, ei ollut terävyyttä. Juoksun loppu tuli silti hyvin, viidenneksi kilpailussa juossut Kuivisto sanoi.

Ylivoimaiseen voittoon pinkoi Yhdysvaltain Shannon Osika ajalla 4.07,60.

Miesten 1500 metrillä voiton vei Marokon Chakib Lachgar 3.44,30. Kuopion Reippaan Samu Mikkonen oli suomalaisten ykkönen ajalla 3.46,61. Hänelle jäi juoksussa jossiteltavaa.

– Ei ollut niin optimaalinen juoksu, kun joutui hakemaan paikkaa aika paljon. Siihen meni energiaa. Muuten hyvä kisa ja hyväntuntuiset jalat. Minuutin kierrokset ovat sen verran helppoja, että tiedän olevani 3.45:n kunnossa, tänä vuonna ennätyksensä 3.45,54 juossut mies sanoi.

Miesten 3000 metrillä edettiin japanilaiskomennossa, kun neljä ensimmäistä miestä tulivat nousevan auringon maasta. Nopein oli Kazuma Taira ajalla 7.59,04. Martti Siikaluoma oli viides ajalla 8.15,69.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri