550x90

"Jos kuperkeikan kanssa pääsee sekunnin päähän ennätyksestä, siinä on silloin varaa parantaa"

Kuva: Deca Text&Bild

Kuva: Deca Text&Bild

Yleisurheilun 22-vuotiaiden EM-kilpailut päättyivät sunnuntai-iltana. Suomi sai päätöspäivänä kolme mitalia ja neljäskin oli lähellä, kun Topi Raitanen juoksi 3000 metrin esteissä.

Kaatuminen viimeisellä vesiesteellä pudotti hänet mitalin syrjästä neljänneksi. Raitanen lähti 200 metriä ennen maalia ohittamaan kilpailussa kolmanneksi juossutta britti Jamaine Colemania, mutta yritys jäi kesken.

- Tulin vähän huonosti siihen esteelle, jalka lipesi ja tein nopean kuperkeikan, Raitanen sanoi SUL:n tiedotteessa.

Raitanen kiri kompuroinnista huolimatta maaliin ajassa 8.40,60, kun britti vei pronssin ajalla 8.40,44.

- Siihen jäi nyt jossiteltavaa, mutta ilman muuta olisin sen pronssin juossut ilman kaatumista, Raitanen arvioi.

Kilpailun voitti Italian Yohanes Chiappinelli ajalla 8.34,33 ennen maajoukkuetoveriaan Ahmed Abdelwahed, jonka aika oli 8.37,02. Chiappinelli mausti kilpailua juoksemalla toisen kierroksen 64 sekuntiin, joka sai koko kärkiryhmään vauhtia.

Raitasen mukaan juoksu ei ollut aivan yhtä kevyttä ja kontrolloitua kuin alkuerässä, mutta kulki silti hyvin.

- Syksyllä pantiin tavoitteeksi olla näissä kisoissa kymmenen parhaan joukossa. Se saavutettiin ja mitalikin oli otettavissa, Raitanen sanoi.

Seinäjoen Kalevan kisoissa Raitanen on ilmoittautunut 1500 metrille ja estejuoksuun. Matkan tai matkat hän ratkaisee myöhemmin. Halu parantaa omaa estejuoksuennätystä 8.39,37 on kova.

- Jos kuperkeikan kanssa pääsee sekunnin päähän ennätyksestä, siinä on silloin varaa parantaa. Viimeistään syksymmällä pitää päästä johonkin vauhtijuoksuun parantamaan sitä.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri