550x90

Robin Ryynänen juoksi vitosen Suomen mestaruuteen

Robin Ryynänen otti uransa ensimmäisen aikuisten Suomen mestaruuden. Kuva alle 23-vuotiaiden EM-kisoista. Kuva: Deca Text&Bild

Robin Ryynänen otti uransa ensimmäisen aikuisten Suomen mestaruuden. Kuva alle 23-vuotiaiden EM-kisoista. Kuva: Deca Text&Bild

Turun Urheiluliiton Robin Ryynänen nappasi 5000 metrin Suomen mestaruuden Kalevan kisoissa Seinäjoella. 20-vuotias Ryynänen teki vauhdin lisäyksen kolmen kilometrin kohdalla, ja ainoastaan Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää pystyi seuraamaan. Kärkikaksikko eteni vuorovedoilla, kunnes Ryynänen kiristi viimeisellä kierroksella selkeään mestaruuteen.

Voitto irtosi lopulta Ryynäsen uudella ennätysajalla 14.20,09.

- Kyllä tämä antaa lisää motivaatiota, kun on radalla Suomen kärkeä. Seuraava etappi on Euroopan kärki, tyytyväinen mestari kertoi Ylen televisiohaastattelussa.

Ryynänen juoksi reilu viikko sitten alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa kympillä sijalle 11.

- Ei pahemmin viikon takainen painanut. Tietenkin vähän, kymppi on sen verran raaka matka, mutta ihan hyvä kulku tänään, ja kun kunto on hyvä niin palautuu nopeasti, Ryynänen analysoi.

Hopealle juoksi Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää ajalla 14.25,78. Pronssia nappasi Sjundeå IF:n Eero Saleva 14.41,79.

Tulokset

550x350

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama