Richardssonin nilkka kipeytyi jo juoksun alussa

Kuva: Deca Text&Bild

Kuva: Deca Text&Bild

Camilla Richardsson ei yltänyt toivomaansa tulokseen 3000 metrin esteiden alkuerässä.

Nilkkaansa ensimmäisen kierroksen jälkeen epäonnisesti loukannut Richardsson oli eränsä 12. ajalla 10.07,04. Hänen kilpailunsa lähti hyvin, mutta meni pieleen jo 500 metrin kohdalla ja päättyi lopulta siihen, että vaasalainen linkutti radalta pois suoraan kilpailulääkäreiden hoidettavaksi.

– Sain heti hoitona ultraääntä ja nilkka tutkittiin, siinä todettiin pehmytkudosvaurio, Richardsson kertasi tapahtumarikasta iltaansa SUL:n tiedotteessa.

Richardssonin kilpailusta tuli tuskainen 500 metristä maaliin.

– Yksi tyttö kaatui edessä 500 metriä alun jälkeen kuivaesteellä, en oikein tiedä mitä tapahtui. Yritin väistää, ja sen jälkeen oikean jalan nilkkaa sattui. Rata oli liukas ja se ehkä vaikutti tuohon asiaan. Ensimmäinen kierros sen jälkeen jalka oli todella kipeä ja kipu jatkui loppuun asti. Yritin helpottaa tilannetta ja vaihdoin jalkaa jolla tulen vesiesteelle, hän kertasi.

Sinnikkäästi hän kuitenkin juoksi maaliin.

– Mietin keskeyttämistä, mutta MM-kisat ei ole oikein se paikka, jossa jätetään juoksu kesken. Jos ei olisi ollut MM-kisat kyseessä, olisin ilman muuta keskeyttänyt, Richardsson sanoi.

Hän tavoitteli kilpailussa 9.40:n alitusta, joten epäonnen sotkeman kilpailun jälkeen hyvässä vireessä olleen urheilijan tunnelmat olivat harmilliset.

– Harmittaa. Jos tulee huono aika siksi että on surkeassa kunnossa, se on oma asia. On huonompi juttu, että tulee sen takia, jos tulee asian takia, johon et voi vaikuttaa.

Kolmessa alkuerässä nopeinta vauhtia piti Kenian Beatrice Chepkoech 9.19,03. Argentiinan Belén Casetta meni viimeisenä loppukilpailuun ajalla 9.35,78.

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama