550x90

Suominen ja Havu vauhdikkaimpia Espoo Trail Run –polkujuoksusarjan kolmannessa osakilpailussa

Naisten kilpailun kolme parasta Paula Havu (kesk.), Sofia Haajanen (vas.) ja Elina Lammi. Kuva: Hannu Numminen

Naisten kilpailun kolme parasta Paula Havu (kesk.), Sofia Haajanen (vas.) ja Elina Lammi. Kuva: Hannu Numminen

Kuluvan vuoden kolmas Espoo Trail Run (ETR) juostiin Espoon keskuspuistossa kostean lämpimässä kesäsäässä torstaina.

Keskuspuiston maastoissa pidettiin jälleen kovaa vauhtia erityisesti 14 kilometrin matkalla. Tapahtumaan osallistui ennätysmäärä 250 polkujuoksijaa.

Miesten pääsarjan 14 kilometrin matkan voittoon juoksi Eemeli Suominen (Espoon kunto) ajalla 58.04. Suominen voitti polkujuoksun MM-kisoissa Suomea edustaneen Tomi Halmeen 42 sekunnilla ja Antti Mäkisen runsaalla parilla minuutilla. Naisten 14 kilometrin matkalla voittoon kiirehti Espoon Akilleksen Paula Havu ennen SK Pohjantähteä ja Mäkelänrinteen urheilulukiota edustanutta huippusuunnistaja Sofia Haajasta.

Sofia Haajanen yhdistää valmennustyön ja huippu-urheilun

ETR –polkujuoksuun Haajasen toi Mäkelänrinteen lukiossa juuri alkanut valmennustyö. Mäkelänrinteen suunnistusryhmäläisillä oli ohjelmassa tällä kertaa reipas lajinomainen PK-lenkki.

- Polkujuoksu täytti harjoituksellisesti odotukset täysin. Oli tosi kiva ja mukavan vaihteleva reitti! Tuli suunnistuksessa tarvittavaa rytminvaihtoa, lyhyitä penkkoja ja välillä sai rullata alamäkeen, totesi Haajanen järjestäjien tiedotteessa.

Haajanen itse juoksi ryhmäläisten kanssa kimpassa, joten kilpailullisesti kaikki ei ollut pelissä.

– Suunnistusryhmäläisille tämä toimi KLL-suunnistuksiin valmistavana harjoituksena. Itse olen lähdössä ensi viikolla maajoukkueen kanssa suunnistuksen maailmancup:iin tutustumaan tuleviin MM-maastoihin, kertoi Haajanen ryhmäläisten ja omista tavoitteistaan.

Valmennustyöstä ”Märskyssä” Haajanen oli selvästi mielissään.

– Tämä vie mukavasti ajatuksia ja olen innoissani valmentamisesta, totesi Haajanen.

EspooTrail1708KLehtimakiKuva: Keijo Lehtimäki

Lyhyen matkan voitot Jyväskylään ja Liverpooliin

Miesten seitsemän kilometrin matkan voittoon juoksi Jyväskylässä liikuntatieteitä opiskeleva ja Jyväskylä Trail Runnersia edustava Tomi Mikkola. Hänen voittoaikansa oli 29.52.

– Reitti oli haastava, monipuolinen ja tekninen. Lähdin pitämään alusta alkaen reipasta vauhtia ja 2-3 km kohdalla eroa seuraaviin alkoi tulla hiljalleen, totesi Mikkola kilpailun ratkaisusta ja reitistä.

Polkujuoksua päälajinaan harrastavan Mikkolan seuraava tavoite on kahden viikon päässä.

– Juoksen Ranskassa järjestettävällä UTMB-viikolla 119 kilometrin matkan Mont Blancin ympäristössä. Se on vuoden päätavoitteeni ja siihen kisaan on treenattu koko vuosi, kertoi Mikkola syksyn tavoitteestaan.

Naisten seitsemän kilometrin matkalla pidettiin myös varsin hyvää vauhtia, sillä kilpailun voittaneen Noora Ronkaisen voittoaika oli 33.47.

– Juoksu kulki ihan ok, vaikka toissa päivänä tein kovan treenin. Vaihtelevalla reitillä tein yhden kuperkeikankin, mutta siinä ei onneksi käynyt kuinkaan. Maasto on tuttu, sillä olen nuoruudessani paljon hiihtänyt, juossut ja maastopyöräillyt keskuspuistossa, kertoi keskuspuiston kupeesta Olarista kotoisin oleva Ronkainen.

Nykyään Ronkainen toimii tutkijana Liverpoolissa ja edustaa paikallista yleisurheiluseura Liverpool Harriersia.

– Jonkun verran käymme ratakisoissa ja maastojuoksukisoissa, totesi Ronkainen kilpailuistaan Englannissa. Nuorten sarjoissa voiton veivät kolmen kilometrin matkoilla Maijukka Hanhijärvi ja Heikki Sumanen Espoon Akilleksesta.

ETR-polkujuoksusarjan viimeinen osakilpailu juostaan itsenäisyyspäivänä 6.12.2017.

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama