550x90

Suomen naiset ylivoimaisia nuorten pohjoismaisessa nelimaaottelussa

Astrid Snäll (oik.) ja Heidi Kuuttinen (vas.) lauantain 3000 metrin juoksussa. Kuva: Deca Text&Bild

Astrid Snäll (oik.) ja Heidi Kuuttinen (vas..) lauantain 3000 metrin juoksussa. Kuva: Deca Text&Bild

Suomen naisjuniorit jyräsivät ylivoimaiseen voittoon 19-vuotiaiden pohjoismaisessa nelimaaottelussa Ruotsin Uumajassa viikonloppuna.

Avauspäivän jälkeinen reilun kymmenen pisteen johto repesi lopulta lähes 25 pisteeseen Suomen voittopisteiden ollessa 201. Norja oli toinen 176,5 ja Ruotsi kolmas 164 pisteellä.

Miehissä Norja piti lauantaina hankkimansa reilun etumatkansa ja voitti 198 pisteellä. Ruotsi oli toinen 183,5 pisteen saalillaan Suomen sijoittuessa kolmanneksi 177 pisteellä.

Islannin ja Tanskan yhdistelmäjoukkue oli molemmissa maaotteluissa neljäs.

Kaksoisvoitto naisten esteissä

Suomi juhli kaksoisvoittoa naisten seipäässä ja miesten kolmiloikassa. Viikonlopun kolmas kaksoisvoitto tuli naisten 3000 metrin esteistä Astrid Snällin voitettua ja Aino Kuljukan sijoituttua toiseksi.

Snäll jätti 900 metriä ennen maalia siihen saakka vauhtia pitäneen norjalaisjuoksijan ja irtosi selkeään lajivoittoon ennätyksellään 10.21,07.

– Toivoin, ettei itse tarvitsisi vetämään lähteä. Takasuoralla tuntui kuin olisi seinään juossut, Forssan Salamien Snäll huokaisi.

Niinikään ennätyksensä 10.34,41 juossut Kuljukka oli yllättynyt kakkossijastaan.

- Katsottiin lähtölistaa ja siellä oli kovia sileän tuloksia sekä 2000 metrin esteiden aikoja muilla, joten oletettiin, että vastus olisi ollut kovempi, Lahden Ahkeraa seuratasolla edustava Kuljukka ihmetteli SUL:n tiedotteessa.

U19LandskapUmea5000MenDecaMiesten 5000 metrin kärkikolmikko Fredrik Sandvik (kesi.), Otto Kaario (vas.) ja Lars Agnar Hjelmeset. Kuva: Deca Text & Bild

Markus Teijula sai tuulettaa sunnuntaina kahta voittoa. 800 metrin ykkössija oli odotettu, mutta 4x400 metrin viestissä Suomen voittoa voitaneen pitää pienoisena yllätyksenä. Miesten 800 metrillä toinen suomalaisedustaja Konsta Hämäläinen oli kuudes.

Miesten 3000 metrin esteissä Wilho Hautala oli kolmas ja Otto Kaario viides.

Kaario ja Kuuttinen kakkosia lauantaina

Avauspäivän pidemmillä juoksumatkoilla Otto Kaario oli toinen 5000 metrillä ajalla 15.20,89. Taakse jäi muun muassa hiihtäjälegenda Odd-Björn Hjelmesetin poika Lars Agnar. Tuomas Heikkilä oli samalla matkalla viides. Naisten 3000 metrin juoksussa Heidi Kuuttinen oli toinen ja Astrid Snäll neljäs.

Tulokset

EDIT: Kuvatekstiä muokattu. Kuvassa oikealla on Astrid Snäll ja vasemmalla Heidi Kuuttinen. 

Premiumsport.fi

ulvang banneri