550x90

Robin Ryynänen dramaattisen kympin lajivoittoon maaottelussa

Robin Ryynänen. Kuva: Deca Text&Bild

Robin Ryynänen. Kuva: Deca Text&Bild

Miesten 10 000 metrillä Robin Ryynänen juoksi lajivoittoon Suomi-Ruotsi-maaottelussa ajalla 30.29,54. Jarkko Järvenpää oli kolmas (30.37,52) ja Henri Manninen viides (31,18,75). Maaottelun ensikertalaiselle Ryynäselle voitto maistui. Hän tuli maaliin kilpailupaitaansa nostellen voitostaan iloiten.

 

 

– Piti testailla vähän ruotsalaisia. Minulle kyllä kelpasi hölkkävauhtikin, alussa vetotehtäviin lähtenyt Ryynänen sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Hän jatkaa Ruotsi-ottelussa vielä 5000 metrillä.

Järvenpää otti noin 400 metriä ennen maalia kontaktia Ruotsin David Nilssonin kanssa sillä seurauksella, että suomalainen kaatui. Nilsson koki itsensä syylliseksi tilanteeseen, jossa hänen tarkoitus oli kevyesti koskettaa Järvenpäätä olkapäähän. Ruotsalainen päästi Järvenpään ohitseen loppusuoralla, mutta Nilsson hylättiin silti. Järvenpää suhtautui tilanteeseen huumorilla ja vitsaili sormestaan vuotaneesta verestä:

– Veri kuuluu asiaan. Ei Nilsson kyllä kovin kevyesti ottanut, mutta tiedän, että hän on herrasmies. En usko, että hän teki mitään tarkoituksella, Järvenpää kuittasi.

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama