550x90

Antti Rönkkö Halti Outdoor Weekendin 100 kilometrin valtias Vuokatissa

Antti Rönkkö otti 100 kilometrin voiton Vuokatissa. Kuva: Halti Outdoor Weekend

Antti Rönkkö otti 100 kilometrin voiton Vuokatissa. Kuva: Halti Outdoor Weekend

Antti Rönkkö sai muiden maaliintulijoiden tavoin isot ja ansaitut aplodit, kun hän juoksi Vuokattihalliin loppusuoraa Halti Outdoor Weekendin urakkansa päätteeksi. Rönkkö taivalsi 100 kilometriä aikaan 13.35.43 ja jätti toiseksi tullutta Juha Kanervoa 43.10 minuutilla.

- Meni todella hyvin. En todellakaan olisi uskonut, että voittaisin täällä. Aikaparannus, tunti viime kesään, en tiedä, mistä se tuli. Kaksijakoinen reissu, alkumatkalla vettä hyvin paljon ja kangasmaastossa pääsi sitten menemään kovempaa. Kyllä tuolla kerkeää miettiä yhtä sun toista, varsinkin noita maisemia. Tämä oli kesän päätavoite, Rönkkö sanoi.

Samalla matkalla naisten sarjassa Saara Päätalon voitto oli vieläkin murskaavampi, sillä kakkoseksi juosseeseen Susanna Myllynevaan eroa kertyi 2.03.36.

Muissakin sarjoissa nähtiin ylivoimaa. 42 kilometrillä Antti Väkevä otti voiton 36.22 minuutin erolla, 23 kilometrillä Tino Tiilikainen puolestaan 19.53 minuutin erolla ja Sonja Kyrölä naisten 23 kilometrillä 19.18 minuutin erolla.

- Mukavalta tuntui matka. Aluksi juoksimme porukassa Jukan kanssa, 10-15 kilometrin jälkeen aloimme kiriä tahtia, etteivät muut saa kiinni. Sitten katselin taaksepäin, että minne se Jukka jäi, Kainuun maastoihin Lost in Kajaaniin palaava Väkevä sanoi.

42 kilometrin naisten sarjassa sen sijaan oli tiukempaa, sillä Auli Kiskola vei ykköstilan vain viiden sekunnin erolla Elina Heikkiseen.

- Ihan uudenlainen päivä, en ole ikinä tuollaista kokenut. En oikein tiennyt mitä vauhtia kannattaisi mennä, mutta siinä porukassa mentiin. Lopussa Elina juoksikin aika kovaa, Kiskola sanoi.

Halti Outdoor Weekend on kolmipäiväinen tapahtuma, joka päättyy sunnuntaina.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri