550x90

Sandra Eriksson rennommalla otteella kohti ensi kautta

Sandra Eriksson aikoo jatkaa vielä vuosia. Kuva: Deca Text&Bild

Sandra Eriksson aikoo jatkaa vielä vuosia. Kuva: Deca Text&Bild

Kantapäävaivan venähtäneen kuntoutuksen vuoksi kilpailukauden lähes kokonaan väliin jättänyt Sandra Eriksson haluaa edelleen huipulle.

 Eriksson tähtää jo ensi kauteen, mutta ei löytänyt mitään syytä kieltäytyä kutsusta kilpailla Ruotsi-ottelun 10 000 metrillä. Eriksson juoksi matkan toisen kerran urallaan ja sijoittui kolmanneksi ajalla 34:44,83. Yle Svenskan sivuilla ja blogissaan Eriksson kertoo valmistautuvansa jo täysillä kohti ensi kautta. 10 000 metrin kisa oli Erikssonin ainoa kilpailustartti tällä kaudella.

‒ Tänä vuonna minulla ei ole lepokautta. Lepojaksossa tärkeintä on henkinen lepo, mutta nyt en tarvitse sitä, koska minulla ei ole ollut kilpailukautta. Niinpä jatkan askel askeleelta ja vahvistan kehoani, että se on valmis normaaliin harjoitteluun lokakuun alussa, kertoo Eriksson blogissaan.

Välikausi takana

Erikssonin kantapää oireili vuoden verran ennen kuin se leikattiin syksyllä 2016. Kuntoutus ja talviharjoittelu lähtivät hyvin käyntiin, mutta keväällä juoksumäärien kasvattaminen ei onnistunut ja kivut palasivat. Erikssonin oli pakko tehdä päätös MM-kisojen väliin jättämisestä.

‒ Vaikein hetki oli, kun tajusin, että MM-kisat on pakko jättää väliin. Päätöksentekopäivä oli raskas, mutta samalla tuntui aika hyvältä, koska olin stressannut siitä niin paljon. Sitten saatoinkin alkaa valmistautua heti kohti ensi vuotta ja yhtäkkiä minulla oli tosi paljon aikaa. Siinä mielessä on mennyt hyvin, Eriksson kertoo haastattelussa.

Eriksson sanoo välivuoden antaneen perspektiiviä elämään. Hän on viettänyt aikaa ystäviensä ja perheensä kanssa.

‒ Olen huomannut, ettei urheilu sittenkään ole kaikki. On ollut kiva saada rennompi ote urheiluun. Se voi olla varsin terveellistä jatkoa ajatellen, miettii Eriksson.

Ensi vuonna Eriksson tähtää EM-kilpailuihin. Hän uskoo uransa jatkuvan vielä monta vuotta.

Eriksson Hyryläinen NikanderEriksson (oik.) oli iloisella mielellä mukana Ruotsi-ottelun 10 000 metrillä Saara Nikanderin (vas.) ja Anne-Mari Hyryläisen kanssa. Kuva: Deca Text&Bild

- Outi Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri