550x90

Vantaa Maraton blogi: Maratonviesti on ikimuistoinen kisa ystävien kanssa

Kuva: Vantaa Maraton

Kuva: Vantaa Maraton

(Yhteistyössä Vantaa Maratonin kanssa) Yksi vaihtoehto osallistua Vantaan Maratonille on koota oma neljän juoksijan joukkue ja osallistua Maratonviestiin, jossa jokainen juoksee kierroksen eli varttimaratonin verran.

Viime vuonna näin teki helsinkiläinen Nina Poppius ystävineen. Kokemus oli niin positiivinen, että tänä syksynä Nina on taas lähtöviivalla ystäviensä kanssa. Ota haaste vastaan, kokoa oma joukkueesi ja tule lähtöviivalle, startti on klo 11! 

Näin Poppius kertoo Vantaan maratonviestistä:

Ikimuistoinen kisa ystävien kanssa!

Sinkkuelämää-sarjassa oli Carrie, Miranda, Samantha ja Charlotte, meillä Kukkis, Katja, Pauliina ja mina, Poppis. Emme tutustuneet Helsingin hektisessä yöelämässä, vaan törmäsimme toisiimme juosten. Yksi tuli minulle tutuksi matkalla puolimaratonille, toisen kanssa jännäsin tulevaa maratonkoitosta pukuhuoneessa häröillen, kolmannelle tarjosin kisoissa ohijuostessani suolaa. Kaikki olivat kuitenkin jo enemmän tai vähemmän tuttuja vähintäänkin Facen KPK 24/7 –nimisestä ryhmästä.

Vaikka olemmekin tosi erilaisia, meitä yhdistää juoksun lisäksi elämäntilanne. Jokainen sinnittelee keskellä lapsiperhehärdelliä, jossa juoksu on elintärkeä varaventtiili. Paineita pääsee nykyään purkamaan myös pulinaporukassamme, joka syntyi… en edes muista miten. Yhtäkkiä nuo kolme mahtavaa naista olivat osa jokapäiväistä elämääni! Näiden ystävien kanssa ei tarvitse kaunistella asioita, eikä keskusteluissa ole tabuja aiheita. Joskus joku saattaa hypätä hetkeksi pois kelkasta, mutta on aina tervetullut takaisin.

VantaaMaratonMaratonviesti3Kuva: Vantaa Maraton

Vantaan Maratonviesti

En ollut koskaan ajatellut osallistuvani Vantaan Maratonille, mutta eräästä syyskuisesta maanantaista lähtien laskin innoissani päiviä tulevaan koitokseen naapurikaupungissa.

Kaikki sai alkunsa siitä, kun Kukkis keksi Vantaan maratonin yhteydessä pidettävän maratonviestin. Pulinaporukkaamme ei tarvinnut suostutella mukaan, vaan jokainen oli siltä istumalta valmis juoksemaan neljännesmaratonin.

Maratonviestiä oli mahtava fiilistellä jo ennen juoksua. Kisapaidat ja nimen keksiminen olivat listalla ykkösinä, juoksustrategialla ei ollut niinkään väliä. Kunhan sovimme juoksujärjestyksen ja lupasimme itse kukin juoksevamme niin kovaa kuin juuri sinä päivänä jaloista lähtisi. Se riittäisi meille.

Vantaan Maraton oli mahtava kokemus! Oli hienoa nähdä maratonin startti, ja siellä seassa ensimmäinen juoksijamme. Juoksukaverin puolesta jännääminen oli aivan yhtä kutkuttavaa kuin oman vuoron odottelu. Kun hermoilu oli viedä voiton, silloin kannatti keskittyä seurustelemaan valloittavien kisamaskottiemme, Katjan lasten, kanssa.

VantaaMaratonMaratonviesti2Kuva: Vantaa Maraton

Kuuluttajat olivat loistavia fiiliksen nostattajia. Luulenpa, että varttimaratonin juokseminen oli pieni juttu heidän hommaansa verrattuna. Oli mahtava kuulla viimein oma nimi ja pinkoa muiden juoksijoiden sekaan.

Juoksimme minkä kintuistamme pääsimme. Kukaan ei halunnut olla heikoin lenkki ja jokaisella taisi kilpailuvietti nostaa päivän mittaan terhakkaasti päätään. Ankkuriosuuden jälkeen alkoi uusi jännääminen. Miten muilla joukkueilla meni? Pärjäsimmekö?

Vantaalle maratonia juoksemaan?

Olin kuullut Vantaan Maratonista paljon hyvää, mutta ajattelin sen olevan vain mainospuheita. Jouduin nielemään kyynisyyteni, sillä:

- reitti on juuri niin nopea kuin väitetäänkin,
- tunnelma Vantaan Maratonilla on tosi kodikas,
- kannustus varsinkin kisa-alueella on mahtavaa,
- kisa on hyvin järjestetty ja
- palkinnot ovat loistavat!

Juoksen varmasti Vantaan Maratonilla lähivuosina kokopitkän, mutta tänä syksynä painelemme sinne taas tutulla kokoonpanolla puolustamaan viimevuotista naisten maratonviestin voittoa. En odota ainoastaan rakkaan joukkueemme kokoontumista, vaan myös niitä muitakin mahtavia juoksijoita, jotka ovat tulleet joko lähtöviivalle tai muuten vaan kannustamaan tuttujaan.

Veikkaan, että fiilis on taas taivaissa!

Vantaa Maratonin sivut

550x350

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama