550x90

Tallinnan maratonilla tehtiin Baltian ja Pohjoismaiden nopein voittoaika – mukana noin 800 suomalaista

Kuva viime vuoden Tallinnan maratonilta. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kuva viime vuoden Tallinnan maratonilta. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Sunnuntaina järjestetyllä Tallinnan maratonilla edettiin kovaa vauhtia kärjessä. Miesten maratonin voitti kenialainen Kiprotich Kirui ajalla 2.09.22. Se on tiettävästi nopein Pohjoismaissa tai Baltian maissa koskaan juostu maratonaika.

Kenialaiset ottivat maratonilla kolmoisvoiton. Neljänneksi sijoittui Viron maratonmestaruuden samalla ottanut Argo Jõesoo ajalla 2.28.15.

Nopein suomalainen oli Pasi Ahonen, joka tuli maaliin ajassa 2.48.33.

Viime vuonna parhaaksi suomalaiseksi vasta 16-vuotiaana juossut Ravinder Kohtaniemi paransi omaa noteeraustaan viime vuodelta lähes kahdella minuutilla. Hänen loppuaikansa oli 2.50.01.

Nopein suomalaisnainen Tallinnassa oli koko kilpailun kolmanneksi juossut Espoon Tapioiden Ulla Huopaiemi ajalla 3.02.18. Naisten maratonin ja Viron mestaruuden voitti Olga Andrejeva ajalla 2.51.06.

Puolimaratonilla nopeinta vauhtia piti Kenian Benard Korir. Aki Nummela oli yhdeksäs ajalla 1.10.39. Naisten puolimaratonilla Turun Urheiluliiton Maiju Niemelä oli viidenneksi nopein nainen ajalla 1.28.27.

Kaikkiaan Tallinnassa juoksi eri matkoja yli 10 000 ihmistä. Näistä suomalaisia oli noin 800.

Tallinnan maratonilla tehtiin myös uusi Guinessin ennätysten kirjoihin mennyt ennätys, kun Marti Medar juoksi maratonin pallotellen kahta koripalloa koko matkan ajan. Loppuaika oli 3.54.16, joka on 16 minuuttia aiempaa ennätystä parempi.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri