550x90

MM-puolimaratonille tähtäävä Jarkko Järvenpää nopein Kuortaneen maastofinaaleissa

Jarkko Järvenpää. Kuva: Jarno Maimonen

Jarkko Järvenpää. Kuva: Jarno Maimonen

Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää uusi viime vuoden voittonsa Kuortaneella Maastofinaalien miesten kilpailussa. Järvenpää juoksi 8,3 kilometrin reitin loistosäässä ajassa 28.14.

- Sääli, ettei mukana ollut enempää juoksijoita. Tämä on ollut joka vuosi hyvä kilpailu. On vielä hyvät palkinnotkin, Järvenpää ihmetteli Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Vasa IS:n kokenut Joakim Träskelin oli kilpailussa toinen. Hän jäi 31 sekuntia Järvenpäälle ajalla 28.45. Kolmas oli 36-vuotispäiviään juoksukisan merkeissä juhlinut Gamlakarleby IF:n Jan Kaas (28.51)

Järvenpään kilpailukausi jatkuu tulevassa viikonvaihteessa 10 kilometrin katujuoksulla Bremenissä. Sen jälkeen fokuksessa on puolimaraton vuodenvaihteen jommallakummalla puolella. Tuo kisa olisi astinlauta maaliskuussa Valenciassa juostavalle MM-puolimaratonille.

- Nyt on tullut hyviä treenejä. Ohjelmassa on ollut paljon muutakin kuin juoksua, esimerkiksi uintia. Määrää, eli treenitunteja on tullut paljon, Järvenpää sanoo.

Järvenpää ajatuksissa välkkyy jo ensi kesän Berliinin EM-kisojen maraton.

- Tulosraja olisi tarkoitus juosta keväällä MM-puolimaratonin jälkeen. Voi olla, että juoksen ennen sitä maratonin vähän niin kuin harjoituksena, Järvenpää kaavailee.

Korkealaakso vei naisten kilpailun

Kuortaneen naisten viiden kilometrin kilpailussa Lappeenrannan Urheilu-Miesten Moona Korkealaakso, 15, juoksi voittoon ajalla 18.24. Kuortaneen Kunnon Aino Kivenmäki oli toinen (18.30) ja Lempäälän Kisa Yleisurheilun Klaara Leponiemi kolmas (19.05).

Juniorisarjoissa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Lotta Mäkinen voitti 17-vuotiaiden 3,3 kilometrin kilpailun (12.53) ja Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Lotta Sumuvuori 19-vuotiaiden 3,3 kilometriä. (12.43).

Poikien 17-vuotiaiden viidellä kilometrillä nopein oli Lempäälän Kisa Yleisurheilun Leevi Keronen ajalla 17.15.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri