550x90

Vantaan maratonilla yritetään rikkoa maailmanennätyksiä, Jarkko Järvenpää ja Paula Tukiainen tahdittavat puolimaratonia

Kuva: Vantaan Maraton

Kuva: Vantaan Maraton

Vantaan Maraton juostaan Tikkurilan ympäristössä 24. kerran tulevana lauantaina 14.10.

Täysmaraton ja maratonviesti starttaavat kisakeskuksena toimivasta Tikkurilan urheilupuistosta kello 11, puolimaraton kello 14 ja varttimaraton, eli FunRun, kello 14.30. Maratoonarit kiertävät noin 10,5 kilometriä pitkän reitin neljästi, puolimaratoonarit kahdesti ja varttimaratoonarit kerran.

Kuninkuusmatkalla mielenkiinto kohdistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyn Vantaan Kestävyyskierroksen ratkaisuihin. Etenkin naisten puolella tilanne on jännittävä, kun kuka tahansa kolmikosta Julia Venesmaa (Helsinki Triathlon), Tiina Toivonen (Järvenpään Pyöräilijät) ja Soili Kosonen (Espoon Tapiot) voi yhä viedä neljän osakilpailun kierroksen voiton. Miehissä Teemu Törmälä (Diablos Rojos) voittaa Kestävyyskierroksen juoksemalla maratonin maaliin.

Puolimaratonilla vauhtia pitävät muun muassa maratonin tuore Suomen mestari, Viipurin Urheilijoiden Paula Tukiainen sekä maan ehdotonta kestävyysjuoksun kärkeä edustava Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää.

Raskas kantamus hyvään tarkoitukseen

Viime vuonna Vantaan Maratonilla Guinnesin maailmanennätyksen 60 paunan rinkan kanssa (4.34.32) juossut Jussi Kallioniemi, eli ”Läskimaija”, yrittää rikkoa toisen ennätyksen juoksemalla matkan 80 paunan (36,3 kilon) rinkkaa kantaen. Sen verran painaa 4 270 kappaletta kahden euron kolikkoja, eli 8 540 euroa, joka juoksulla on tavoitteena kerätä Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Nykyinen 80 paunan maratonennätys (5.43.24) on Michael Barkerin nimissä.

Eksoottisempaa tyyliä edustavat Juha Nurmela ja Juuso Ala-Tuuhonen, jotka aikovat kirmata maratonin keppihevosilla. Mukana tapahtumassa on myös Tenho Lauri, jolla on takana yli 150 maratonia ympäri maailman. Vantaalla tämä konkari juoksee varttimaratonin.

Radio seuraa tapahtumia

Vantaan Maraton on yksi Suomen suurimmista ja nopeimmista maratoneista. Tänä vuonna ennakkoilmoittautuneita on reilut 1 400, ja määrän odotetaan vielä kasvavan kisapäivään mennessä.

Juoksijoiden menoa voi seurata ja tapahtuman tunnelmaa aistia paitsi paikan päällä Tikkurilassa, myös Itä-Vantaan alueella radiotaajuudella 92,2 perjantaina 13.10. kello 17–20 ja lauantaina 14.10. kello 8–17.

Maratonin järjestelyistä vastaa Vantaan Seurayhtymä, eli yhteistyössä Kenttäurheilijat-58, Korson Kunto ja Vantaan Salamat. Seuroista on tapahtumajärjestelyissä mukana noin 150 vapaaehtoistyöntekijää.

Tapahtuman sivut

Juttua korjattu: Teemu Törmälän seura on Diablos Rojos. Jussi Kallioniemi yrittää rikkoa maailmanennätyksen 80 paunan rinkkaa kantaen.

550x350


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama