550x90

Cherono reittiennätyksellä Amsterdamin maratonin voittoon – Rauma kellotti kauden kolmanneksi nopeimman tilastoajan

Juoksijoita Amsterdamin maratonilla. Kuva: CreativeCommons

Juoksijoita Amsterdamin maratonilla. Kuva: CreativeCommons

Amsterdamin maraton keräsi viikonloppuna jälleen 44 643 juoksijaa 127 eri maasta Alankomaiden pääkaupunkiin.

Nopealla reitillä pidettiin jälleen hyvää vauhtia kärjessä. Kenian Lawrence Cherono rikkoi reittiennätyksen pysäyttämällä kellot ajassa 2.05.09. Viime vuonna Daniel Wanjirun tekemä reittiennätys parani 12 sekunnilla.

Kisan kakkonen oli Norbert Kigem neljä sekuntia voittajasta. Abraham Kiptum oli kolmas 17 sekuntia voittajaa hitaampana.

- Aloin kiristää tahtia 30 kilometrin jälkeen ja mietin vasta viimeisellä kilometrillä voittoa, kertoi oman ennätyksen reittiennätyksen lisäksi tehnyt voittaja tiukasta kilpailusta järjestäjien tiedotteessa.

Samassa kilpailussa juostiin myös Alankomaiden maratonmestaruuksista. Yhdeksänneksi nopein Abdi Nageeye voitti maansa mestaruuden uudella Alankomaiden ennätyksellä 2.08.16.

Matti Rauma oli maratonin nopein suomalainen. Hän tuli maaliin sijalla 35 ajassa 2.28.08. Aika on Suomen tämän kauden kolmanneksi nopein tilastoaika Aki Nummelan (2.19.36) ja Jaakko Niemisen (2.23.06) takana.

Naisten kilpailun voitti Etiopian Tadelech Bekele ennätyksellään 2.21.54. Aika on kaikkien aikojen toiseksi nopein Amsterdamissa vain 45 sekuntia reittiennätyksestä. Bekele olisi saattanut rikkoa reittiennätyksen, mutta kärsi omien sanojensa mukaan vatsaongelmista kilpailun lopussa, jonka vuoksi hänen oli hidastettava vauhtia.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri