550x90

Viron paras estejuoksija ja suunnistaja ottivat yhteen maastojuoksussa: "Tämähän oli kuin suunnistuskilpailu ilman karttaa"

Timo Sild Kainuun Rastiviikolla 2016. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Timo Sild Kainuun Rastiviikolla 2016. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Viikonloppuna Etelä-Viron Võrun kaupungin eteläpuolella järjestettiin perinteikäs “Munamäe-Võru“ -maastojuoksukilpailu.

Jo 35. kertaa järjestetty kilpailu starttasi Viron korkeimman kohdan Suuren Munamäen kupeesta ja sieltä juostiin 14 kilometriä metsäpolkuja pitkin Võrun kaupungin tuntumaan.

Kilpailun kärkisijoista nähtiin kova otatus etelänaapurin parhaan suunnistajan ja estejuoksijan välillä, kun Kaur Kivistik ja Timo Sild hallitsivat kilpailua vuorotellen.

Kooveeta edustava vuoden 2016 Jukolan viestin voittaja Timo Sild saavutti kesän Etelä-Viron suunnistuksen MM-kilpailuissa 10:nnen sijan pitkältä matkalta, 11:nnen sijan keskimatkalta ja neljännen sijan viestistä. Kaur Kivistik oli vuosi sitten Amsterdamin EM-kilpailujen 3000 metrin esteiden seitsemäs. Miehen ennätys on 8.32.23, joka on peräisin vuoden 2015 universiadien hopeajuoksusta.

Lauantain tiukan kamppailun jälkeen Kivistik oli ensimmäisenä maalissa ajassa 45.53,9. Sild jäi voittajalle 11 sekuntia. Voittajan kilometrivauhti radalla oli 3.16/km.

Kivistik on tottunut juoksuradalla eteen tuleviin esteisiin, joista osa saattaa olla kosteitakin. Lauantain kilpailuun estejuoksijalla oli kuitenkin oma näkemyksensä.

- Tämähän oli aivan täysi suunnistuskilpailu, tosin ilman karttaa. En ole koskaan kilpaillut niin teknisellä reitillä. Lisäksi sade teki osan reitistä todella liukkaaksi ja mutaiseksi. Hauskaa, ettei voinut juosta täysillä, vaan piti juosta niin, ettei kaatuisi tai juoksisi päin puuta, Kivistik kommentoi kilpailua virolaiselle Jooksja-portaalille.

Kilpailu kulki vuorotellen miesten komennossa. Tavallisilla lenkkitossuilla juossut Kivistik johti kisaa asfalttipätkillä ja helpoilla osuuksilla. Suunnistuskengillä juossut Sild siirtyi johtoon teknisesti vaikeimmilla pätkillä.

Sildin mukaan osa radasta sopi erinomaisesti suunnistajalle.

- Taktiikkani oli pitää siedettävä ero tasaisella ja helpommalla alustalla ja hyökätä maastopätkillä, Sild kertoi.

Lopussa edettiin helpompaa pätkää ja 500 metriä ennen maalia Sildillä ei ollut mitään mahdollisuuksia vastata estejuoksijan kiriin.

- Oli mukava juoksukamppailu, tällaisia tulee harvoin eteen suunnistuksessa, Sild totesi.

Naisten kilpailun ykkönen oli hiihtäjä Tatjana Mannima.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri