550x90

Mo Farahin ja Alberto Salazarin yhteistyö päättyy – brittijuoksija palaa kotiin ja tähtää maantiematkoille

Mo Farah Lontoon MM-kilpailuissa. Kuva: Deca Text&Bild

Mo Farah Lontoon MM-kilpailuissa. Kuva: Deca Text&Bild

Paula Radcliffen maailmanennätyskuntoon valmentanut aviomies vastaa jatkossa brittijuoksijan harjoittelusta.

Yleisurheilun MM-kilpailuissa Lontoossa kesällä 10 000 metriä voittanut ja 5000 metrillä hopeaa juossut Mo Farah lopettaa yhteistyön valmentajansa Alberto Salazarin kanssa. Nelinkertainen olympiavoittaja ja kuusinkertainen maailmanmestari on ollut tähän asti mukana Salazarin Nike Oregon Project -ryhmän mukana Yhdysvaltain Portlandin kaupungissa Oregonin osavaltiossa.

Farah muuttaa takaisin kotimaahansa Iso-Britanniaan ja Lontooseen.

- En ole enää Alberto Salazarin Oregon Projectin valmennuksessa. Haluan kiittää kaikkia Oregon Projectin ihmisiä ja Albertoa kaikesta siitä, mitä he ovat tehneet vuosien aikana, Farah totesi videolla, joka julkaistiin hänen urheilijasivuillaan Facebookissa.

Farah kertoi videolla, että uusi valmentaja on Gary Lough, joka on valmentanut muun muassa Paula Radcliffea. Radcliffellä on edelleen hallussaan maratonin naisten maailmanennätys 2.15.25.

- Olen erittäin innostunut päästessäni aloittamaan uuden projektin, uuden alun. Tuskin maltan odottaa pääseväni takaisin kotiin, Farah lisäsi.

Alberto Salazar on ollut viime aikoina USA:n antidopingtoimiston tutkinnan alla. Valmentajan epäillään sotkeutuneen dopingiin, mutta Salazar on itse kiistänyt kaiken.

Brittilehti The Sun haastatteli Farahia, joka kertoi, ettei yhteistyön loppuminen johtunut Salazarin dopingepäilyn tuomasta paineesta.

- Tämä tilanne on ollut päällä jo yli kaksi vuotta, joten jos lähtisin tämän vuoksi, olisin tehnyt sen jo aiemmin, Farah totesi.

- Lähden vain siksi, että minä ja perheeni muutamme takaisin Lontooseen. Olemme tykänneet viettää kesämme täällä, Tania ja minä olemme ymmärtäneet, kuinka paljon olemme kaivanneet yhteistä aikaa ystävien ja sukulaisten kanssa, lapsetkin viihtyvät täällä, hän lisäsi.

Farah keskittyy vastaisuudessa maantiematkoille. Hänen ensimmäinen todellinen maratonyritys on Lontoon maraton huhtikuussa. Farahin ennätys maratonilta on hänen debyytistään vuodelta 2014. Tuolloin hän juoksi Lontoon maratonin aikaan 2.08.21. Farah on myös pistellyt puolimaratonin alle tuntiin.

-Juho-Veikko Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri