550x90

Ensimmäiset urheilijat nimettiin yleisurheilun EM-joukkueeseen

Maratoonari Anne-Mari Hyryläinen valittiin ensimmäisten joukossa Suomen joukkueeseen Berliinin EM-kisoihin. Kuva: Deca Text&Bild

Maratoonari Anne-Mari Hyryläinen valittiin ensimmäisten joukossa Suomen joukkueeseen Berliinin EM-kisoihin. Kuva: Deca Text&Bild

Suomen Urheiluliitto on valinnut ensimmäiset urheilijat Berliinissä 6.-12. elokuuta käytäviin yleisurheilun EM-kilpailuihin.

Kestävyysurheilijoista ensimmäisessä valinnassa joukkueeseen nousivat kävelijät Aleksi Ojala ja Aku Partanen sekä maratoonari Anne-Mari Hyryläinen.

- Joukkue valitaan useammassa osassa. Joukkueen koko tulee olemaan reilut 40 urheilijaa. Seuraavaksi ryhmää täydennetään hallikauden jälkeen. Viimeinen valintapäivä on 29. heinäkuuta, sanoo SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Kilpakävelijät nousivat joukkueeseen kuluneen kauden näytöillä.

- Kävelijöiden kanssa oli sovittu, että syksyllä EM-kisojen 50 kilometrille valitaan kaksi parasta 3.50.00 alittanutta urheilijaa. Ojala käveli MM-kilpailuissa 3.47.20 ja Partanen teki keväällä Dudincessa ajan 3.49.00, Kemppainen sanoo.

Miesten 50 kilometrin kävelyyn on EM-joukkueessa vielä yksi paikka auki.

Hyryläinen: Seuraavassa startissa voi ottaa riskiä

Hyryläinen alitti naisten maratonilla SUL:n tulosraja 2.39.00 päättyneellä kaudella kahdesti: Dubain ennätysjuoksussaan ajalla 2.32.19 ja Lontoossa MM-kisoissa, jossa hänen aikansa oli 2.35.33.

- Varhainen valinta on sikäli hyvä, että seuraavassa startissa voi yrittää mennä riskillä, kun ei ole tuloksentekopaineita, Hyryläinen sanoo ja viittaa tammikuiseen Dubain maratoniin.

- Seuraavaksi olen menossa joulukuun alussa leirille Keniaan.

Premiumsport.fi

ulvang banneri