550x90

Rautiainen ja Valido vauhdikkaimpia Espoo Trail Run polkujuoksun itsenäisyyspäivän osakilpailussa

14 km kärkikolmikko vasemmalta: Tomi Halme, Toni Valido ja Tommaso Scalet.  Kuva: Keijo Lehtimäki

14 km kärkikolmikko vasemmalta: Tomi Halme, Toni Valido ja Tommaso Scalet. Kuva: Keijo Lehtimäki

Espoo Trail Run (ETR) –polkujuoksusarjan vuoden 2017 neljäs osakilpailu keräsi jälleen kovia polkujuoksijoita Espoon keskuspuiston poluille. Reittiennätyksiin ei tällä kertaa päästy, sillä marraskuun sateiset kelit olivat pehmentäneet polut märiksi.

14 kilometrin voitosta käytiin kamppailu Hoka One One Teamin Toni Validon ja FMR:n Tomi Halmeen välillä. Kova 160 kilometrin harjoitusviikko ei Validoa painanut, sillä voitto irtosi toiseen Halmeeseen 53 sekunnin erolla.

– Tänään juoksu tuntui ihan hyvältä vaikka alla oli kova treeniviikko. Neljä päivää sitten juoksin 57 kilometrin lenkin Nuuksiossa. Lähdössä jalat olivat puhki, mutta kyllä ne siitä aukesivat. Eilen kävin juoksemassa reitin ympäri ja juoksua tuli vain 10 kilometriä, joten tänään oli parempi olo jaloissa, totesi Valido tuntemuksistaan järjestäjien tiedotteessa.

Nurmijärvellä ammatikseen NJS:n nuorten jalkapallovalmentajana toimiva Valido piti reitistä ja erityisesti kallio-osuuksista.

– Reitti oli kyllä tosi siisti! Tykkään juosta kalliolla. Vaihtelevaa maastoa, joka sisälsi sopivasti ylä- ja alamäkeä, kuvaili Valido reittiä.

Ensi vuoden polkujuoksutavoitteitaan Valido kuvaili ”oikeastaan järjettömiksi”.

– Helmikuussa Trans Gran Canaria 125 kilometriä, sitten Karhunkierrosta, Pallas 130 kilometriä, Vaarojen maraton 130 ja johonkin väliin sitten vielä maraton, kertoi Valido tavoitteistaan. Kolmanneksi 14 kilometrin matkalla sijoittui italialaissuunnistaja Tommaso Scalet.

Naisten 14 kilometrin matkan voitto meni polkujuoksun kotimaisiin kärkinimiin kuuluvalle Jaana Monoselle.

– Ihan kiva oli juosta eikä ollut liukasta. Juoksu meni pk-juoksuksi, totesi Mononen kilpailusta.

EspooTrailRunN14kmKeijoLehtimakiJaana Mononen piti kovinta vauhtia naisten 7 km matkalla. Kuva: Keijo Lehtimäki

Rautiainen aloitti harjoituskautensa lyhyen matkan voitolla

- Tämä oli harjoituskauden avaus kovemmissa vedoissa ja tästä lähtee treenikausi käyntiin. Oikein mukavasti meni. Reitti oli mielenkiintoinen ja tekninen. Ylämäkeä, alamäkeä ja rytminvaihtoa, kuvaili 7 kilometrin voittaja Miikka-Pekka Rautiainen reittiä ja harjoituskauden avaustaan. Juoksu kuuluu Rautiaisen siviilielämäänkin, sillä hän valmentaa ultra- ja polkujuoksijoita yhdessä Juuso Simpasen kanssa.

Tulevana vuonna Rautiaisen tavoitteena on SM-puolimaraton sekä Trail Tour Finlandin osakilpailut. Lisäksi hän aikoo osallistua Meksikossa Copper Canyon:ssa juostavaan polkujuoksukilpailuun. Kilpailuun osallistuu tavallisesti ”juoksijakansana” tunnettuja ja alueella eläviä Tarahumara-intiaaneja. ETR:n 7 kilometrin matkalla toiseksi sijoittui Tomi Mikkola ja kolmanneksi Lauri Linnainmaa. Naisten saman matkan voitto meni kilpailun järjestäneen seuran Espoon Akilleksen Salla Laitiselle. Nuorten sarjojen voitot veivät Maijukka Hanhijärvi ja Pyry Riissanen.

Kokonaiskilpailuvoitot Havulle ja Kontiselle

Tänä vuonna ETR:ssa kilpailtiin myös kokonaiskilpailun cup-voitoista. Pisteitä jaettiin jokaisesta kilpailuista. Pitkien matkojen kokonaiskilpailuvoitot menivät Paula Havulle ja Ilari Kontiselle. 7 kilometrin kokonaiskilpailuvoittopalkinnot jaettiin Päivi Malmille ja Sakari Taskilalle. Nuorten sarjojen vastaavat palkinnot menivät Maijukka Hanhijärvelle ja Pyry Riissaselle.

Itsenäisyyspäivän tapahtumaan osallistui yli 220 juoksijaa. Suunnistusliiton lajin edistämispalkinnolla palkitsema Espoo Trail Run –polkujuoksusarja jatkuu myös vuonna 2018 neljällä osakilpailulla. Ensimmäinen osakilpailu juostaan 24.3.2018.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri