550x90

Suunnistajat nopeimpia Seinäjoen Uudenvuodenjuoksussa

Kuvituskuva. Kuva: Deca Text & Bild

Kuvituskuva. Kuva: Deca Text & Bild

Nykyisin Seinäjoella perheineen asuva Hiidenkiertäjien suunnistaja ja KOMIA Flow:n yrittäjä Mikko Patana irtosi pari kilometriä ennen maalia kolmen juoksijan kärkiryhmästä ja nappasi kolmannen voittonsa miesten 8,2 kilometrillä omalla reittiennätyksellään 27.15 aattoiltana Seinäjoella järjestetyssä perinteisessä Uudenvuodenjuoksussa.

 

- Kärjen vauhti oli ihan hyvää, mutta halusin pistää isompaa vaihdetta silmään, kertoi Patana.

Hän pääsikin helposti irti Vaajakosken Terän suunnistaja Juha Sorvistosta ja SSU:n triathlonisti Juha Laitisesta.

- Pystyin pitämään hyvän tuntumaan Mikkoon, mutten saanut kunnon kiriä irti, juttusi 10 sekuntia voittajalle hävinnyt Sorvisto.

Juoksua aina Patanan irtiottoon saakka vauhdittanut Laitinen harmitteli maalissa, kun hän ei lähtenyt tosissaan kamppailemaan kakkossijasta Sorviston kanssa. Miesten eroa oli maalissa vain 8 sekuntia.

- Yhtenä syynä hyvään kulkuun on varmaan pyöräilyn jättäminen pois harjoitusohjelmasta, arveli kaksinkertainen triathlonin täysmatkan Suomen mestari.

Myös naisten 8,2 kilometrin voitto meni suunnistajalle, kun SK Pohjantähden Heini Wennman nappasi soolojuoksun päätteeksi ykkössijan ajalla 32.56.

-Ihan yksin sain mennä, kun lähdin matkaan vähän liiankin kovaa, tuumi Wennman.

Hänen voittonsa irtosi lopulta vain 13 sekunnin turvin, kun Kuortaneen Kunnon Aino Kivenmäki tuli lopun hurjaa vauhtia.

Kolmas oli Paimion Rastin suunnistaja Emma Silvennoinen, joka jäi voittajasta tasan 50 sekuntia.

4,6 kilometrillä kovinta vauhtia pitivät P15-sarjaan uuden reittiennätyksen tehnyt Laihian Lujan Heikki Kumara ja Häjyjen Kristiina Joensuu, jotka merkkauttivat ajoikseen 17.02 ja 21.17.

Kaikenlaisille liikkujille Uudenvuodenjuoksun ideoinut maratonin SE-nainen Ritva Melender (Lemettinen) oli jälleen tiiviisti järjestelyjen kimpussa ja pisteli siinä ohessa ikäisekseen (57 v) hienosti 4,6 kilometriä aikaan 21.23.

Kymmenen kerran järjestetyssä Seinäjoen Uudenvuodenjuoksussa on osanottajamäärä vaihdellut parin sadan molemmin puolin.

-Jorma Taini

Tulokset

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri