550x90

Houstonissa tehtiin naisten puolimaratonin USA:n ennätys – miesten voittaja jäi taas pari sekuntia tunnin rajasta

Molly Huddle juoksi puolimaratonin USA:n ennätyksen. Kuva: Victor Sailer, Houston Marathon Committee

Molly Huddle juoksi puolimaratonin USA:n ennätyksen. Kuva: Victor Sailer, Houston Marathon Committee

Yhdysvaltalaisjuoksija Molly Huddle rikkoi puolimaratonin Yhdysvaltain ennätyksen sunnuntaina paikallista aikaa järjestetyllä Houstonin puolimaratonilla.

 

Nopeista olosuhteista tunnetulla reitillä Huddle kellotti ajan 1.07.25. Deena Kastorin 12 vuotta sitten juoksema entinen ennätys alittui 9 sekunnilla. Kaikkien aikojen nopein yhdysvaltalaisnaisen juoksema puolimaraton on Kara Goucherin 1.06.57, mutta tätä ei hyväksytä viralliseksi ennätykseksi, sillä se on juostu Great North Runissa, jossa lähtö ja maali sijaitsevat eri pisteissä ja reitin profiili on alamäkivoittoinen.

Huddlella on hallussaan muun muassa myös 10 000 metrin USA:n ennätys 30.13,17, jonka hän juoksi Rion olympialaisissa. Puolimaratonin ennätyksestä huolimatta Huddle ei ollut lähelläkään voittoa, sillä hän sijoittui etiopialaisten ja kenialaisten vauhdittamassa kilpailussa kuudenneksi. Naisten nopein oli Etiopian Ruti Aga ajalla 1.06.39.

Puolimaratonin naisten Suomen ennätys on Annemari Sandellin (nyk. Kiekara) lähes 20 vuotta sitten juoksema 1.10.04.

Houstonissa miesten kilpailun voitti Uuden-Seelannin Jake Robertson ajalla 1.00.01. Tunnin maaginen raja jäi jälleen alittamatta, kun samainen juoksija kellotti Lissabonin puolimaratonilla maaliskuussa täsmälleen saman ajan. Syyskuussa hän juoksi maailman suurimmalla puolimaratonilla Great North Runissa Iso-Britanniassa ajan 1.00.12 häviten Mo Farahille kuusi sekuntia.

Houstonin puolimaratonin tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri