550x90

Forssan Suvi-illan haastaa kaveriporukat ja yritykset mukaan kympin joukkuekisaan

Kuva: Forssan Suvi-ilta

Kuva: Forssan Suvi-ilta

Oman paikkansa Suomen kestävyysurheilukesässä löytänyt Forssan Suvi-ilta järjestetään jälleen ensi kesänä 16.6.2018 Mukaan odotetaan edellisvuosien tapaan kaiken tasoisia juoksijoita ja pyöräilijöitä.

(Yhteistyössä Forssan Suvi-illan kanssa)

Joukkuekisa uutuutena

Ensi kesänä järjestäjät haluavat paikalle myös yritykset ja kaveriporukat Eerikkilän kympin joukkuekilpailuun. Maantiekymppiä saa edelleenkin juosta entiseen tapaan, mutta 5-10 hengen ryhmät voivat ilmoittautua myös joukkuekilpailuun. Joukkueen juoksijoiden viiden parhaan aika lasketaan mukaan ja yhteisaikojen kolme parasta joukkuetta palkitaan.

Joukkueet voivat ottaa ennen ilmoittautumista yhteyden järjestäjiin, mutta järjestäjä ottaa huomioon joukkuekisaan samalla seuranimellä ilmoittautuneet juoksijat, vaikka ilmoittautuminen olisi tehty normaalia reittiä pitkin.

Forssan Suvi-ilta on saanut paljon kehuja järjestelyistään ja tunnelmastaan. Suvi-illan järjestäjät pyysivät osallistujia kommentoimaan tapahtuman Facebook-sivuilla, mikä tapahtumasta tekee niin hienon. Vastanneilla oli mahdollisuus saada maksuton osanotto tapahtumana, mutta kommenttien sisällöstä päätellen niitä ei kirjoitettu pelkästään palkintojen kuva silmissä.

Paikalliset vahvasti mukana

Miia Laaksonen vahvistaa, että kehuja on annettu kasvotustenkin.

- Reitti on nopea ja tasainen. Se kulkee omakotitaloalueella, jossa paikalliset asukkaat ovat pystyttäneet omia kisastudioita. He kannustavat ja osa on järjestänyt reitille jopa omia epävirallisia huoltopisteitä, Laaksonen kertoo.

ForssanSuviIltaJäähalli tarjoaa hyvät puitteet tapahtuman oheistoiminnoille. Kuva: Forssan Suvi-ilta

Lisäksi Suvi-ilta on saanut kehuja lähtö- ja maalialueesta sekä sen tunnelmasta. Kisan jälkeen pääsee pulikoimaan myös Forssan Vesihelmeen. Jäähalli on Laaksosen mukaan erinomainen paikka järjestää tapahtuma.

- Se toimii kaikilla keleillä. Kuumalla kelillä sisällä on viileää. Viileämmällä kosteammalla säällä taas pääsee syömään keittoa kuivassa ja lämpimässä, hän kertoo.

Yksi kommentoijista piti ikimuistoisena sitä, että paikalliset asukkaat kastelivat läkähtyneitä juoksijoita puutarhaletkulla hellesäässä. Paikalliset asukkaat ovat ottaneet tapahtuman omakseen.

- Talkoolaisetkin ovat sanoneet, että kesä alkaa vasta sitten, kun Suvi-ilta on juostu, Laaksonen kertoo.

Suvi-ilta sisältää maratonin, puolimaratonin ja kympin juoksun lisäksi pyöräilytapahtuman. Pyöräillä voi 95 tai 35 kilometriä. Pyöräilytapahtumassa poljetaan myös Suomen Pyöräily ry:n Master Cupin toinen osakilpailu. Samana iltana voi myös osallistua sekä pyöräilyyn että juoksuun.

Suvi-illan seuraava ilmoittautumisporras sulkeutuu maaliskuun lopussa, joten tapahtuma kannattaa merkata kalenteriin, ja ilmoittautuminen suorittaa jo ennen pääsiäistä.

-Juho-Veikko Hytönen

Forssan Suvi-illan tapahtumasivut

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri