550x90

Karhu-viesti on Jarkko Järvenpäälle kevään kohokohta

Karhu-viestin lähtö 2017. Kuva: Karhu-viesti

Karhu-viestin lähtö 2017. Kuva: Karhu-viesti

Kevään perinteinen liikuntatapahtuma Karhu-viesti juostaan lauantaina 7. huhtikuuta.

Siinä saavat polaaripyörteet ja pitkään jatkunut talvi väistyä, kun Rauman ja Porin väliselle kasitielle kirmaavat kevätauringon säteiden hullaannuttamat lukuisat juoksijat. 41. kerran juostavaan viestiin on ilmoittautunut 194 joukkuetta ja lähtölaukaus kajahtaa Rauman torilla kello 14:00.

Pihlajalinna urheiluklinikan joukkue on tämän vuoden Karhu-viestin suurin voittajasuosikki. Kaveriporukasta muodostuvassa joukkueessa viestiä vievät Tuomas Jokinen, Antti-Pekka Niinistö, Pasi, Huhtala, Markus Välimäki, Leevi Keronen, Julius Mäkinen ja Jarkko Järvenpää.

Järvenpää on edustanut Suomea yleisurheilun EM-kilpailuissa niin radalla, maantiellä kuin maastoissa. Jokinen ja Niinistö ovat niin ikään tuttuja yleisurheilun maajoukkueesta. Nuorempaa nousevaa juoksijasukupolvea edustavat ikäluokkansa kärkimenijät Leevi Keronen ja toisen polven juoksija Julius Mäkinen. Ikämiehet Huhtala ja Välimäki täydentävät nuorekasta joukkuetta.

Pihlajalinna on osallistunut Karhu-viestiin jo muutaman vuoden. Jarkko Järvenpäälle Karhu-viesti on usealta vuodelta tuttu juttu ja kevään vetovoimaisin kisa.

- Karhu-viesti on ehdottomasti yksi kevään kohokohdista! Karhusta kevät on aina lähtenyt hyvin liikkeelle. Esimerkiksi vuonna 2012, jolloin juoksin Karhussa ensimmäistä kertaa, saavutin myöhemmin keväällä EM-rajan 10 000 metrillä ja pääsin Helsingin EM-kilpailuihin. 2016 vuosi jatkui myös hyvin Karhu-viestin jälkeen. Puolimaratonin EM-raja alittui Yyterin puolimaratonilla Porissa, Järvenpää kertoo.

- Tänä vuonna juoksen joukkueessamme ankkuriosuuden ja odotan siitä kunnon rypistystä. Aiempina vuosina olemme olleet kokonaiskisassa haastajia ja ankkuriosuudella olen ollut takaa-ajajana. Tänä vuonna joukkueemme on niin kova, että odotettavissa on takaa-ajetun osa, Järvenpää ennustaa.

Järvenpää on vaikuttunut Karhu-viestin tunnelmasta. Hän on Yhdysvalloissa opiskellessaan oppinut joukkuehengen merkityksen yliopistourheilussa. Erilaiset joukkuekilpailut maastojuoksussa ja viesteissä yhdistävät urheilevia opiskelijoita ja kilpailuissa joukkuehengestä saa ylimääräistä tsemppiä omaankin suoritukseen.

- Suomessa ei kovin usein pääse kokemaan joukkuehenkeä kestävyysjuoksussa. Karhu-viestissä se on olennainen osa tapahtumaa! Mekin teetimme kisaa varten kisapaidat ja viestiin latautuminen tiivistyy tuntia ennen lähtöä tapahtuvaan joukkueen yhteiseen kokoontumiseen Raumalla. Numerolappujen jako ja osuuksille lähtevien armoton tsemppaaminen nostaa tunnelman kattoon. Kisan aikana on myös erityisen hienoa kuulla kannustusta ohi ajavasta autoletkasta.

Karhu-viestin jälkeen Järvenpään kevät jatkuu viikon kuluttua juostavalla SM-puolimaratonilla Vierumäellä.

jarvenpaa jarkko 2017 1Jarkko Järvenpää. 

- Karhu-viestin ankkuriosuus avaa hyvin paikkoja SM-puolikasta varten. Kunto on tällä hetkellä hyvä ja odotan osuuden kulkevan alle kolmen minuutin kilometrivauhtia. Mikäli puolikas kulkee myös hyvin, lähden todennäköisesti kokeilemaan maratonin EM-rajaa 2.18.00 Hampurin maratonille huhtikuun lopussa. Kesän suunnitelmat muotoutuvat sitten näiden kevään kilpailujen jälkeen, Järvenpää päättää.

Mikä Karhu-viesti?

Karhu-viesti on ollut jo vuosia Suomen suurin maantieviestijuoksu. Tämän vuoden tapahtuma on järjestyksessään 41:s. Raumalta lähtevä viesti on seitsenosuuksinen ja noin 50 kilometrin mittainen. Eurajoelta starttaava viesti on mitaltaan noin 35 kilometriä ja käsittää viisi osuutta. Viestin osuudet ovat mitoiltaan 5.0 – 10.5 kilometriä.

Kasitien muutostyöt vaikuttavat viestiin siten, että viimeinen vaihtopaikka on siirretty lähemmäksi Raumaa, jolloin viimeisten osuuksien mitat ovat muuttuneet aiemmasta ollen nyt 5 ja 10.5 kilometriä. Tämän vuoden tapahtumassa Raumalta kohti Poria starttaa näillä näkymin 117 joukkuetta ja Eurajoelta 77 joukkuetta. Kasitiellä onkin vilskettä kun viestiä vievät reilut 1200 juoksijaa.

Karhu-viestin lähdöt tapahtuvat Raumalla sekä Eurajoella lauantaina 7. huhtikuuta kello 14.00. Odotettavissa on tilapäistä liikenteen ruuhkautumista viestin vaihtopaikkojen kohdilla. Viestin järjestäjät toivovat kaikilta kasitiellä liikkuvilta kärsivällisyyttä.

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri