550x90

Vuoden 2021 Kalevan kisat Tampereelle

Kuvituskuva

Kuvituskuva

Vuoden 2021 Kalevan kisat järjestetään Tampereella. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen Suomen Urheiluliiton (SUL) liittovaltuuston kokouksessa Helsingissä.

Kisoja haki myös Joensuu. Tampere kukisti Joensuun äänestyksessä täpärästi äänin 21-20. Tampere on järjestänyt Kalevan kisat edellisen kerran 2008.

Tänä vuonna Kalevan kisat ovat Jyväskylässä. Sen jälkeen ne järjestetään Lappeenrannassa (2019) ja Turussa (2020) ennen Tampereen kisoja.

Liiton puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi ruoti katsauksessaan liiton toiminnan viime vuosien linjauksia sekä talous – ja muita ajankohtaisia asioita.

- Parin viime vuoden aikana Urheiluliitossa on saatu toteutettua isoja muutoksia: uudistettu valmennusjärjestelmää, perustettu Helsinki City Running Day, jolla on vastattu osanottajamäärien laskuun harrasteliikuntatapahtumissa sekä perustettu liiketoimintayksikkö, jolla tavoitellaan myyntilukuja parempaan kuosiin. Samalla on karsittu hallinnosta kuluja. Jatkossa näemme kuinka, hyvin näissä toimissa on onnistuttu, Harmaakorpi sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Kesän kilpailukautta Harmaakorpi odottaa mielenkiinnolla.

- Suhtaudun kesään varsin positiivisesti. Meillä on paljon mahdollisuuksia Tampereella alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa sekä Berliinin EM-kisoissa.

Ehdollepanotoimikunta hakee puheenjohtajaa

Kokouksessa valittiin ehdollepanotoimikunta valmistelemaan liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalia. Se pidetään marraskuun liittovaltuuston kokouksessa. Harmaakorvella tulee syksyllä täyteen kolmas kausi puheenjohtajana, joten hän ei voi enää asettua ehdolle. Hallitukseen syksyn kokouksessa valitaan neljä jäsentä.

Ehdollepanotoimikuntaan valittiin Timo Eronen, Anne Fröberg, Jarmo Hakanen (puheenjohtaja), Esko Kuha, Mikko Niininen, Gunilla Peräsalo, Ari Pietarinen ja Ella Salmela.

Liittovaltuusto hyväksyi Suomen Urheiluliiton tilinpäätöksen vuodelta 2017. Se oli 432 855 euroa alijäämäinen.

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri