550x90

Hyryläinen yllättyi ennätysvauhdistaan

Anne-Mari Hyryläinen. Kuva: Deca Text&Bild

Anne-Mari Hyryläinen. Kuva: Deca Text&Bild

Anne-Mari Hyryläisen Berliinin puolimaratonilla juoksema uusi henkilökohtainen ennätys 1:11:04 on kaikkien aikojen kolmanneksi paras kotimaan tilastossa.

- Kunto oli näköjään hyvä, vaikka nyt en odottanut, että juoksisin ennätykseni. Hiljattain päättynyt vuoristoleiri Keniassa meni hyvin, mutta nyt ei ollut sellaista tuntumaa, että pystyisin ennätykseen, Hyryläinen sanoi.

Berliinin puolimaratonin Hyryläinen aloitti lujaa. Ensimmäisen 10 kilometriä hän juoksi ajassa 33.08, mutta vauhti hiipui toisella puolikkaalla.

- Tiesin etukäteen, että ensimmäisen yhdeksän kilometrin aikana on myötätuuli ja vastaavasti lähes koko loppumatkan on sitten vastatuulta. Se selittää tuota juoksun alun ja lopun välistä eroa, mutta kuten sanottu, se oli tiedossa etukäteen, Hyryläinen sanoo.

- Kaikkiaan olen ihan tyytyväinen kilpailuun. Juoksu tuntui vahvalta loppuun asti.

Kilpailukausi jatkuu Lontoossa

Hyryläisen kilpailukausi jatkuu toukokuussa Lontoossa 10 000 metrin ratajuoksulta. Tuosta kilpailusta kuten aiemmin helmikuiselta Arabiemiraattien ja Berliinin puolimaratoneilta haetaan vauhtia maustamaan Berliinin elokuiselle EM-maratonille tähtäävää harjoittelua.

Hyryläinen juoksi tammikuussa maratonin ennätyksekseen 2.28.53. Hänet on jo valittu elokuisten EM-kisojen joukkueeseen.

Premiumsport.fi

ulvang banneri