550x90

Flunssainen Järvenpää jyräsi Vierumäellä, Miettinen naisten nopein

Jarkko Järvenpää.

Jarkko Järvenpää.

Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää uusi maantiejuoksun Suomen mestaruuden napakasta flunssasta huolimatta. Hän karkasi Vierumäellä juostun puolimaratonin kärkeen heti lähdöstä ja vei voiton 46 sekunnin marginaalilla ajalla 1.07.02.

- Tiistaista asti on ollut todella kova flunssa, mutta minulla oli niin hyvä henkinen yliote muista viime viikonvaihteen Karhu-viestin jälkeen, että päätin osallistua, Järvenpää sanoi.

- Arvoin vielä puoli tuntia ennen starttia, että juoksenko. Tein sitten kilometrin verryttelyn ja päätin lähteä. Se oli varmaan oikea päätös. Konsultoin myös lääkäriä eilen ja tänään.

Järvenpää juoksi lähes koko matkan hieman alle 1.06:n loppuaikaan tähtäävää vauhtia, joka sitten hidastui hieman lopussa.

Lähteekö hän kahden viikon päästä Hampurin maratonille tavoittelemaan EM-kilpailujen tulosrajaa, on vielä epävarmaa.

- Mennään päivä kerrallaan, kun tästä nyt paranee, Järvenpää sanoi.

Nummela valmis EM-rajan alitukseen

Lahden Ahkeran Antti-Pekka Niinistö ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jaakko Nieminen olivat Vierumäellä toinen ja kolmas ajoin 1.07.48 ja 1.08.16. Kilpailu juostiin kahden kilometrin radalla lämpimässä, aurinkoisessa, mutta hieman tuulisessa säässä.

- Kun kiristin alussa, jäin juoksemaan yksin ja se vähän näkyi juoksun lopussa. Mutta ihan tyytyväinen olen, Niinistö hehkutti uransa ensimmäistä aikuisten sarjan SM-mitalia.

Samantyyppinen oli Niemisenkin taival.

- Mitaliputken jatkaminen oli päätavoite ja se tuli tällaisella perusjuoksulla. Viiden ja kymmenen kilometrin välissä pisti vatsaan ja jouduin antamaan vähän löysää, muuten meni odotetusti, Nieminen kertaili kilpailuaan.

HKV:n Aki Nummelan ajatukset ovat Hampurin maratonilla, jossa tavoite on rikkoa EM-kilpailujen tulosraja 2.18.00. Vierumäellä hän oli neljäs ajalla 1.08.58.

- Tarkoitus oli juosta sellainen kiihtyvä kisa, mutta se meni vähän hölkkäämiseksi, Nummela sanoi.

EM-rajan kimppuun Nummela käy luottavaisena. Hän juoksi matkan 2.19.00 viime kesänä ja viiletti hiljattain Valenciassa puolimaratonin 1.06.59.

- Ei epäilystäkään, etteikö raja voisi mennä rikki. Ei se ainakaan kunnosta jää kiinni, Nummela tuumi.

Miettinen yllättyi, Leponiemi ja Storbacka ennätysvauhdissa

Uran toinen naisten puolimaratonin Suomen mestaruus maistui HKV:n Suvi Miettiselle. Hän ratkaisi naisten kilpailun karkaamalla muilta jo varhain ja juoksi voittoon ajalla 1.18.56.

- Voitto tuli yllätyksenä, mutta kyllä tämän eteen on tehty töitä. Hienoa, että isäkin saa joskus palkintoa tästä, Miettinen viittasi valmentajaansa.

- Isä sanoi, että mene porukassa alkumatka. Sitten huomasin, että tossu oli syönnillään ja muut jäivät. Ei ollut tarkoitus lähteä noin aikaisin.

Lempäälän Kisa Yleisurheilun 19-vuotias Klaara Leponiemi juoksi naisten kilpailussa toiseksi komealla ennätyksellään 1.19.56.

- Tosi onnistunut kilpailu, vaikka lonkkia vihloikin aika kivasti. Lähdin vähän liian kovaa. Se alkoi tuntua muutaman kierroksen jälkeen, mutta muuten meni hyvin, tuumi Leponiemi, joka alitti tavoitteenaan olleen 1.20.00.

Vasa IS:n karin Storbacka oli kolmas niin ikään ennätyksellään 1.20.10. Storbacka lopetti ratajuoksijan uransa viime kauteen, mutta on jatkanut juoksemista. Hän juoksi hiljattain puolimaratonin Valenciassa 1.23.19.

- Mitali oli yllätys. En miettinyt sijoituksia ennen kuin yleisö alkoi huutaa, että siihen on mahdollisuus, Storbacka kertaili juoksuaan.

Moninkertainen ratajuoksun Suomen mestari kohensi maltillisen alun jälkeen sijoituksiaan juoksun loppua kohden. Aiempi ennätys oli toissa vuonna juostu 1.21.36.

- Tavoite oli vain juosta paremmin kuin kolme viikkoa sitten Valenciassa. Olen todella tyytyväinen.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri