550x90

SM-maantien nuoret: Helander säväytti, Kotinurmi ja Laukkanen mestareiksi kotikisoissa

Pinja Kotinurmi. Kuva: Deca Text&Bild

Pinja Kotinurmi. Kuva: Deca Text&Bild

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Eemil Helanderin talven SM-mitalien määrä kasvoi komeasti mestaruudella maantiejuoksun SM-kisoissa Vierumäellä.

Hän voitti 17-vuotiaiden 10 kilometriä omalla ennätysajalla 32.05, jolla taakse jäivät myös 19-vuotiaiden 10 kilometrin parhaat.

- Muut jäivät, kun vähän kiristin. Jaksoin hyvin mennä kovaa vielä lopussa, kertaili Helander, joka jätti muut puolivälin jälkeen.

Helander, 16, on talvella keskittynyt hiihtoon ja voittanut yhden mestaruuden ja kaksi ikäluokkansa SM-mitalia. Juoksu on kulkenut harjoittelussa mukana, kuten Vierumäen ylivoimainen voitto kertoi.

- Aika paljon on tullut hiihdettyä, mutta vetotreenejä on ollut kaksi kertaa viikossa. Juoksuakin on tullut enemmän kuin viime talvena, Helander tuumi.

Kesän päätavoite Helanderilla on olla mukana 17-vuotiaiden EM-kisoissa. Matkana on ainakin 3000 metrin esteet.

- Vähän kiinnostaisi myös 3000 metriä, Helander sanoi.

Toiseksi 17-vuotiaiden sarjassa juoksi Tampereen Pyrinnön Julias Mäkinen ajalla 33.04.

- Ensimmäinen kymppi 800 metrin juoksijalta. Hyvin se meni, Mäkisen isä ex-maajoukkuejuoksija Santtu Mäkinen tuumi.

Keronen: Ihan ok juoksu

19-vuotiaiden sarjan nopein oli Lempäälän Kisa Yleisurheilun Leevi Keronen, 17, omalla ennätysajalla 32.20 ennen Lahden Ahkeran Wilho Hautalaa, joka ehti maaliin ajassa 32.28, joka on oma ennätys.

- Ihan ok juoksu, vaikka takareidet rupesivat vähän hyytymään ja puolenvälin jälkeen alkoi tuntua vaikealta, Keronen totesi ja kiitteli nuorten 10 kilometrin kanssa yhtä aikaan juostulle Kevätkirmaukselle osallistunutta Tuomo Salosta alkumatkan vauhdittamisesta.

- Salonen veti oikein hyvää vauhtia, mutta loppukiriin se jäi.

Hautalalla oli syksyllä vaikeuksia, mutta talven mittaan hän on kirinyt syksyn ongelmia verottamaa harjoittelua kiinni.

- Syksyllä oli takareiden jänteessä vaivaa. Nyt on otettu sitä harjoittelua kiinni, torstaina Portugalin harjoitusleiriltä palannut juoksija sanoi.

- Tampereen junioreiden MM-kilpailut ovat kesän päätavoite. Tarkoitus on rikkoa 3000 metrin esteiden tulosraja Belgiassa toukokuun lopussa.

Lahden Ahkeralle mestaruudet

Naisten 17- ja 19-vuotiaiden 10 kilometrin mestareiksi juoksivat Lahden Ahkeran Pinja Kotinurmi ja Salla Laukkanen ajoin 37.07 ja 36.57, jotka ovat kaksikon ennätyksiä.

- Vähän oli rankkaa. En miettinyt vauhtia, halusin vaan voittaa, kun minulla ei maastoista ja maantieltä kultamitalia, kovaa aloittanut 15-vuotias Kotinurmi sanoi.

- Ajattelin alussa, että lähdinkö liian kovaa, kun Salla tuli perässä, mutta en sitten lähtenyt.

Laukkasella oli alkumatkasta vaikeuksia, mutta sitten juoksu alkoi kulkea.

- Minulla oli aika kova pistos heti juoksun alkumetreillä, mutta sain hengittelyllä helpotettua tilannetta ja taistelin maaliin. Lähdin tavoittelemaan voittoa ja 37 minuutin alitusta, Laukkanen sanoi.

17-vuotiaiden sarjassa toiseksi juoksi Turun Urheiluliiton Heljä-Viivi Unkila ajalla 37.40. Toiseksi 19-vuotiassa juoksi Sara-Elise Ruokonen Kuusjoen Humu ajalla 39.10.

Tulokset

- yleisurheilu.fi

Premiumsport.fi

ulvang banneri