550x90

Kipchoge ja Cheruiyot Lontoon maratonin voittoihin

Eliud Kipchoge voitti Lontoon maratonin myös vuonna 2016. Kuva: Virgin Money London Marathon

Eliud Kipchoge voitti Lontoon maratonin myös vuonna 2016. Kuva: Virgin Money London Marathon

Kenian Eliud Kipchoge juoksi sunnuntaina Lontoon maratonin voittoon ajalla 2.04.16. Kilpailun toinen oli Etiopian Tola Shura Kitata puoli minuuttia voittajaa hitaampana. Iso-Britannian Mo Farah oli kolmas uudella Iso-Britannian ennätyksellä 2.06.32.

Miehet olivat kilpailussa maailmanennätysvauhdissa vielä puolimatkassa, jonne jänikset kirittivät seitsemän miehen pääjoukon ajassa 1.01.00. 30 kilometrin kohdalla kärkimiehen Kipchogen vauhti tiputti muut Kitataa ja Farahia lukuun ottamatta kyydistä. Farah tippui kolmikon vauhdista nopeasti, mutta Kitata ja Kipchoge jatkoivat yhtä matkaa reiluun 40 kilometriin, jolloin Kipchoge karkasi lopulta muilta voittoon.

Voitto oli Kipchogelle jo kolmas Lontoossa. Aiemmin hän on voittanut Lontoon maratonin vuosina 2015 ja 2016. Rion olympiamaratonin voittanut Kipchoge ei ole hävinnyt maratonilla kertaakaan sitten vuoden 2013.

Kilpailun neljäs oli Kenian Abel Kirui. Viidenneksi juoksi Kenian Bedan Kadoki ja kuudes oli juoksijalegenda Etiopian Kenenisa Bekele.

Naisten kilpailussa Kenian Mary Keitany lähti matkaan maailmanennätysvauhtia ja saapui kilpailun puoliväliin ajassa 1.07.16. Lämmin sää kuitenkin hyydytti juoksijan, ja muutamia kilometrejä ennen maalia Kenian Vivian Cheruiyot ohitti kärkinaisen, ja kiihdytti viiden minuutin ennätysparannuksellaan maratonin voittoon. Aika 2.18.31 on kaikkien aikojen tilaston neljänneksi paras aika.

Kilpailun toiseksi tuli Kenian Brigid Kosgei. Etiopian Tadelech Bekele oli kolmas ja Keitany hyytyi lopulta sijalle viisi.

Tulokset

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri