550x90

Pekka Ashprihanal Aalto teki uuden SE:n kuuden päivän juoksussa

Kilpailu juostaan Pohjois-Queensissa sijaitsevassa Flushing Meadows Corona Parkissa. Kuva: Doug Kerr/Creative Commons

Kilpailu juostaan Pohjois-Queensissa sijaitsevassa Flushing Meadows Corona Parkissa. Kuva: Doug Kerr/Creative Commons

Ashprihanal Pekka Aalto juoksee parhaillaan New Yorkissa 10 päivän ultrajuoksua. Hänen kuuden päivän välituloksensa 853,6 kilometriä on tämän klassisen kilpailun uusi Suomen ennätys.

Aalto paransi omaa 11 vuotta sitten samalla radalla juoksemaansa SE:tä yli 40 kilometrillä.

Kuuden päivän kilpailuilla (6D) on hyvin pitkä traditio. Kukoistuskautenaan 1870-1880-luvuilla ne olivat Yhdysvalloissa yleisömäärältään, mediajulkisuudeltaan ja rahapalkkioiltaan suurempia kuin mikään toinen yleisurheilulaji.

Aalto on saavuttanut kuuluisuutta maailman pisimmässä 3100 mailin (4989 km) ultrajuoksussa, joka kierretään vuosittain New Yorkissa yhden ainoan korttelin ympäri pääosin sementistä valmistetulla radalla.

Vuosina 2000–2014 Aalto on juossut 4989 kilometrin kilpailun jo 14 kertaa. Näistä hän on voittanut yhdeksän kertaa, ollut kolmesti toinen ja kahdesti kolmas keskeyttämättä kertaakaan.

Postinkantajana Helsingissä työskentelevä Aalto harrastaa ultrajuoksun ohella aktiivisesti kallio- ja vuorikiipeilyä sekä tennistä. Nimitys Ashprihanal liittyy hänen buddhalaiseen vakaumukseensa.

Sri Chinmoyn kymmenen päivän kilpailu päättyy perjantaina Pohjois-Queensin Flushing Meadows Corona Parkissa. Ultrajuoksukilpailun kuuden päivän tarkemmat tulokset voi käydä katsomassa sivulta ultrajuoksu.fi

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri