550x90

Richardsson vailla vastusta SM-maastoissa, Järvenpäästä tuplamestari

Camilla Richardsson oli ylivoimainen naisten 6 km matkalla. Kuva: Deca Text&Bild

Camilla Richardsson oli ylivoimainen naisten 6 km matkalla. Kuva: Deca Text&Bild

Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää ja Camilla Richardsson ei antanut haastajilleen mahdollisuuksia maastojuoksun SM-kisoissa Perniössä.

Järvenpää voitti miesten 12 ja 4 kilometrin kilpailut. Richardsson oli omaa luokkaansa naisten 6 kilometrillä ja uusi viime vuoden mestaruutensa.

- Todella upealta tuntuu, Järvenpää hehkutti.

Miesten 12 kilometrillä Järvenpää pysytteli kärkiryhmässä liki koko matkan ja kiristi viimeisellä edellisellä kierroksella pienen eron muihin. Hän vei pitkän matkan mestaruuden kolmatta kertaa peräkkäin.Mestaruus ratkottiin kahden kilometrin melko tasaisella radalla, jossa oli yksi 200 metrin nousu. Sitä reitin ajassa 40.39 kiertänyt Järvenpää käytti hyväkseen.

- Mäki oli avainsana. Se piti mennä polkupyörää taluttaen, ja sitten vaan hyppäsin kyytiin ja annoin mennä, Järvenpää kuvasi omaa juoksuaan.

- Kun juoksu kulkee, alamäet menevät niin hienosti, että otin ylämäen maltilla ja annoin juoksun rullata alamäkeen. Tuo pitkä mäki on tosi tiukka, jos sen juoksee tosissaan. Nyt kisa meni kuin huomaamatta.

Lahden Ahkeran Antti-Pekka Niinistö ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden ja Jaakko Nieminen pysyivät läpi kisan kärkijoukossa, joka välillä otti Järvenpään kiinni.

Kaksikosta Niinistö tuli edellä viimeisille kymmenille metreille ennen maalia, ja piti pintansa, vaikka Nieminen kiri rinnalle.

Järvenpää odotti Piesasen hyökkäystä

Miesten neljän kilometrin kilpailussa Jarkko Järvenpäällä ei enää ollut varaa ottaa ylämäkiä maltilla. Maaliin hän kiri hyvävoimaisena voittajana.

Mainion juoksun tehnyt Saarijärven Pullistuksen Jaakko Piesanen oli toinen 4,8 sekunnin erolla.

Piesanen yritti haastaa Järvenpään jälkimmäisen kahden kilometrin lenkin ylämäessä, mutta ei onnistunut.

- Tiesin, että Jarkolle ylämäet ovat ehkä suhteessa vaikeampia. Menin kantaan ja yritin kiristää heti, kun mäki päättyi. Pääsin ohi, mutta Jarkko vastasi ja loppumatkasta pääsin enää vain melkein rinnalle, Piesanen kertasi kisaa.

Järvenpä odotti hyökkäystä.

- Tiesin, että jos joku ajaa siinä kiinni, häntä hapottaa seuraavat 500 metriä. Sata metriä mäen jälkeen huomasin, ettei Jaakolla ole paras isku, ja iskin itse, Järvenpää kertaili.

Piesanen oli SM-hopean jälkeen yhtä hymyä. Mitali kertoi, että syksyllä tehty vaihdos Tom Andtbackan valmennukseen ja sitä seurannut ensimmäinen ongelmaton talven harjoituskausi sitten 2013, näkyy myös kisavauhdeissa.

- Varmaan uran paras kisa. Viimeisen viiden vuoden aikana on ollut erilaisia rasitusvammoja ja ylirasitustakin, mutta nyt työ Andtbackan kanssa on kantanut hedelmää. Vauhtia on saatu jalkoihin, Kalevan kisojen 5000 ja 10 000 metrille tähtäävä Piesanen sanoi.

Joensuun Katajan Arttu Vattulainen oli neljällä kilometrillä kolmas 14 sekuntia kärjestä.

Richardsson: En halunnut jättää ratkaisua kiriin

Vasa IS:n Camilla Richardssonin kiristi vaivatta karkuun haastajiltaan naisten 6 kilometrin kilpailussa. Lahden Ahkeran Kristiina Mäki oli toinen 36 sekunnin erolla. Forssan Samalan Janica Rauma oli kolmas 49 sekunnin erolla.

Kärkikolmikko oli täsmälleen sama kuin vuosi sitten Vierumäellä.

- Alku oli rentoa ja kovaa juoksua, ja kun ei ollut ongelmia, ajattelin mennä vähän reippaammin ja katsoa, tuleeko Kristiina mukana. Hän jäi vähän ja kiristin lisää, kun en halunnut jättää ratkaisua kiriin, koska Kristiina on minua nopeampi, Richardsson kertaili.

Richardsson avaa ratakautensa toukokuun lopussa Helsingissä ja juoksee ensi kertaa päämatkansa 3000 metrin esteet Espoossa 13. kesäkuuta.

Mäki toipui sikotaudista

Tshekissä asuva Mäki sairasti talvella sikotaudin Kenian-harjoitusleirin jälkeen talvella. Se toi harjoitteluun viikkojen tauon.

- Kun menin lääkäriin, sanottiin, että minulla on sydänlihastulehdus. Menin sitten kuvaukseen, jossa todettiin, ettei tulehdusta ole, mutta veriarvoissa oli ongelmia, Mäki kertoo.

- Sikotautiin ei ole muuta lääkettä, että maata kotona. Siinä meni kolme viikkoa juoksematta. Sitten kävin rasitus-EKG:ssä, kaikki oli kunnossa, joten sain luvan juosta. Kesällä keskityn 1500 metrille ja vasta ensi kesänä 5000 metrille.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri