550x90

Sandra Eriksson ennätyskunnossa maantiekympillä

Sandra Eriksson kellotti kympin aikaan 33:36. Kuva: Deca Text&Bild

Sandra Eriksson kellotti kympin aikaan 33:36. Kuva: Deca Text&Bild

Viime kesän kilpailut väliin jättänyt Eriksson näytti Kungsholmen Runt -maantiekisassa palanneensa huippukunnossa uuteen kauteen.

Lauantaina 5.5. juostun Kungsholmen Runtin kympillä oli mukana noin 2000 juoksijaa. Eriksson voitti kympin kisan ajalla 33:36. Hän paransi nimissään ollutta reittiennätystä kerralla 50 sekuntia.

‒ Odotin tätä juoksua kovasti, koska harjoitukset ovat sujuneet viime viikkoina todella hyvin, mutta tiesin, että kymppi on silti vähän liian pitkä matka minulla. Minulla ei ole sitä pohjaa, joka vaaditaan sellaisiin aikoihin, joista unelmoin, kertoi Eriksson Instagram-tilillään.

ErikssonSandraKungsholmenDecaSandra Eriksson voitti Kungsholmen Runtin naisten sarjan. Kuva: Deca Text&Bild

Hän aloitti kovaa. Ensimmäinen kilometri taittui aikaan 3:04. Viiden kilometrin väliaika oli 16:26.

‒ Radan toinen puolisko on vähän raskaampi ja 6. ja 8. kilometrin välillä vauhti putosi 3:30:neen, mutta lopussa pystyin taas kiristämään. 9,2 km kohdalla kroppa sanoi, ettei tämä ole enää kivaa, mutta onnistui silti saamaan irti kirin. Olen tyytyväinen 34 minuutin alitukseen, Eriksson kertoi.

Eriksson ei kuitenkaan ole vaihtamassa pidemmille matkoille vaan hänet nähdään edelleen radalla kymppiä lyhyemmissä kisoissa.

Kovavauhtisessa Kungsholmen Runtissa miesten sarjan voittoon juoksi Robel Fisha ajalla 28:43. Neljä miestä alitti 30 minuuttia.

- Outi Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri