550x90

Kenialaisvoitto Baltian suurimmassa maastojuoksutapahtumassa - ”Oli kuumempi kuin kotimaassa”

Toiseksi sijoittunut Roman Fosti (vas.) viilensi kenialaisvoittaja Ibrahim Mukunga Wachiraa kuohuvalla juomalla. Miesten päämatkan kolmas oli Raivo Alla (oik.). Kuva: Tarmo Haud

Toiseksi sijoittunut Roman Fosti (vas.) viilensi kenialaisvoittaja Ibrahim Mukunga Wachiraa kuohuvalla juomalla. Miesten päämatkan kolmas oli Raivo Alla (oik.). Kuva: Tarmo Haud

Tartu Maratonin yksi lukuisista kesätapahtumista Tartu Maastikumaraton eli maastomaraton kilpailtiin äitienpäivänä Tartu Maratonista tutuilla hiihtourilla Otepään ja Elvan välillä.

Lämpimässä ja paikoin kuumassa kelissä käyty tapahtuma keräsi kaikkiaan 3409 juoksijaa ja sauvakävelijää Etelä-Viron hiekkateille. Lämpötila nousi monin paikoin yli hellelukemien.

Päämatkana käydyn 23 kilometrin nopein oli Ibrahim Mukunga Wachira, joka on hallinnut viime vuosina Viron kestävyysjuoksutapahtumia. Vappuna kenialainen voitti kolmannen kerran peräkkäin Viljandijärven ympärijuoksun ja sunnuntaina hän juhli Tartu Maratonin maastojuoksun voittoa neljättä kertaa peräkkäin.

Kenialaisvoittaja pysäytti kellot aikaan 1.20.24

- 23 kilometrin reitti sopii minulle. Tänään sää oli hieman liian kuuma jopa minulle, joissain kohdin oli kuumempi kuin kotimaassani Keniassa. Siksi kilpailu oli hyvin raskas, voittaja totesi järjestäjien tiedotteessa.

Voitto oli ylivoimainen, sillä toiseksi tullut olympiamaratoonari Roman Fosti jäi lähes neljä minuuttia. Naisten päämatkalla nopein oli Kaisa Kukk.
Tapahtumassa oli mukana myös täysmaratonin mittainen matka sekä 10 kilometriä.

MukungaWachiraTartuMaastikumaratonTHaudIbrahim Mukunga Wachira maalissa. Kuva: Tarmo Haud

Maastojuoksuviikonloppu on erittäin suosittu viikonloppu virolaisten juoksun ystävien keskuudessa. Sunnuntain lisäksi lauantaina käytyyn lasten tapahtumaan osallistui peräti yli 3500 lasta ja nuorta. Tarton Tähtveren puistossa järjestetyssä maksuttomassa tapahtumassa juostu matka vaihteli 400 metrin ja kahden kilomerin välillä.

Viikonlopun tapahtumissa juoksi virolaisten lisäksi myös naapurimaan liikkujia Latviasta, Suomesta ja Venäjältä.

TartuMaastikumaratonASaksTartu Maastikumaratonin lasten tapahtumiin osallistui tuhansia nuorempia juoksun ystäviä. Kuva: Ardo Säks

Tartossa jatketaan vajaan kahden viikon kuluttua maantiepyöräilytapahtuma Tartu Rattarallin merkeissä, joka on myös kolmipäiväisen Tour of Estonia -etappikilpailun päätösetappi.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri