550x90

Polkujuoksun maailmanmestaruudet Espanjaan ja Hollantiin – Simpanen ja Hartikainen parhaat suomalaiset

Ragna Debats voitti polkujuoksun naisten maailmanmestaruuden. Kuva: Penyagolosa Trails

Ragna Debats voitti polkujuoksun naisten maailmanmestaruuden. Kuva: Penyagolosa Trails

Polkujuoksun MM-kilpailut käytiin lauantaina Espanjan Penyagolosassa reilu 100 kilometriä Valencian pohjoispuolella.

Kilpailun reitti oli yksisuuntainen ja se starttasi Välimeren rannikolta Castellon de la Planan kaupungista kohti sisämaata. Lähes merenpinnan tasolta lähteneellä reitillä oli pituutta 88 kilometriä ja maali sijaitsi Penyagolosassa noin 1400 metrin korkeudessa. Reitillä oli nousua lähes 5000 metriä ja laskua yli 3500 metriä.
Miesten maailmanmestariksi selvisi Espanjan Luis Alberto Hernando, joka käytti matkaan aikaa 8.38.35. Hopea meni maanmies Cristofer Clementelle ja pronssi Iso-Britannian Thomas Evansille.

Parhaasta suomalaistuloksesta miesten sarjassa vastasi Juuso Simpanen. Hän oli 198 reitille startanneen miehen joukossa sijalla 64. Simpasen aika oli 10.35.52. Simpaselle vain reilu puolitoista minuuttia hävisi toiseksi paras suomalaismies Tomi Halme. Kaikkiaan mukana oli seitsemän suomalaista.

Naisten kilpailun maailmanmestariksi selvisi Hollannin Ragna Debats ajalla 9.55.00. Espanjan Laia Canes otti hopeaa ja Ranskan Claire Mougel pronssia. Eija Hartikainen oli 133 naisen joukossa 89:s. Hänen aikansa oli 13.50.07.

Viime vuonna Henri Ansio oli miesten kilpailun neljäs ja Maija Oravamäki naisissa 11:s, mutta kumpikaan kilpailija ei osallistunut tämän vuoden MM-starttiin.

Kilpailijoiden tulosten perusteella ratkaistiin myös joukkuekilpailun MM-tittelit, jossa miesten osalta parhaaksi osoittautuivat Espanja, Iso-Britannia ja Ranska. Suomi oli 35 maan joukossa sijalla 21. Naisten joukkuekilpailun voitti Espanja.

Ultrajuoksun puolella 100 kilometrin MM-kilpailu on ohjelmassa syyskuussa Kroatiassa.

Polkujuoksun MM-kisojen tulokset ja suomalaistulokset on katsottavissa osoitteesta ultrajuoksu.fi

Premiumsport.fi

ulvang banneri