550x90

Estejuoksijat Raitanen ja Snäll vireessä Helsingin juoksutapahtumassa

Kuva: Deca Text & Bild

Kuva: Deca Text & Bild

HKV:n Topi Raitanen viiletti lauantaina ensi kertaa kilpaillun Helsinki City 5 -katujuoksun voittoon. Forssan Salaman Astrid Snäll oli ykkönen naisten sarjassa.

Juoksu oli osa Helsinki City Running Day tapahtumaa, johon ilmoittautui yhteensä noin 14 000 juoksijaa. Tapahtumaan kuuluivat myös maraton ja puolimaraton, jolle ilmoittautui yhteensä noin 10 000 juoksijaa.

Raitanen peittosi City 5 kilpailussa kuudella sekunnilla SM-maastoissa vahvasti esiintyneen Saarijärven Pullistuksen Jaakko Piesasen. Helsingin keskustassa juostuun kisaan Raitaselta kului aikaa 14.47.

– Näitä kisoja pitäisi olla enemmän. Se on hemmetin hauskaa, kun ihmiset kannustavat, maisema vaihtuu, on ylä- ja alamäkiä ja mies miestä vastaan taistelua, Raitanen hehkutti Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Snäll kamppaili talvella akillesvaivan kanssa. Helsinki City 5 -juoksua hän johti alusta alkaen ja ehti maaliin ajassa 17.27.

– Se ei ollut minulta ihan maksimijuoksu. Tuuli niin paljon, että jäin siihen joidenkin miesten taakse peesailemaan, Snäll sanoi.

– Kesää ajatellen nyt näyttää ihan hyvältä. Jalat ovat kestäneet SM-maastojen jälkeen hyvin.

Lahden Ahkeran Pinja Kotinurmi oli kilpailussa toinen 25 sekunnin erolla ja samalla 17-vuotiaiden sarjan voittaja.

Lauantain Helsinki City Run -puolimaratonilla parasta vauhtia pitivät Suvi Miettinen, Jussi Utriainen ja Henri Ansio.

Kenian Robert Magut ja Helsingin Jyryn Katarina Skräddar voittivat juoksupäivän päättäneen Helsinki City Marathonin. Magutille voitto oli toinen perättäinen. Hän kiersi reitin ajassa 2.29.42, kun toisena maaliin ehti Ole Antti Halonen ajassa 2.32.19.

Skräddar, 33, juoksi uransa toisen maratonin ja oli naisten sarjassa ylivoimainen ajalla 2.54.45.

Tulokset

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri