550x90

Topi Raitainen alitti EM-rajan ennätyksellään ”8.30:n lähelle pitäisi päästä”

Kuva: Deca Text & Bild

Kuva: Deca Text & Bild

Tiistain Paavo Nurmen kisoissa nähtiin kolme suomalaista EM-rajan rikkoutumista. Nooralotta Neizirin ja Elmo Lakan lisäksi myös Topi Raitanen alitti 3000 metrin esteiden EM-rajan.

Reilu viikko sitten polveaan Belgian Oordegemessa esteeseen kolhinut Topi Raitanen juoksi 3000 metrin esteissä ennätyksensä 8.36,67, joka alittaa myös EM-rajan. Raitasen valmistautumisviikko Paavo Nurmen kisoihin sisälsi kolhun jälkeen kolme lenkkiä, joista yksi vähän reippaampi.

– Se näkyi siinä, että viimeisellä kierroksella kanttasin aika pahasti. Jos olisi ollut normaali tilanne, uskon, että olisin ollut lähempänä 8.30:tä, Raitanen mietti loppuaan Yleisurheilu.fi-sivustolla.

– EM-raja ei ole ollut mielessä, 8.30:n lähelle pitäisi päästä. Tänään ei ollut keuhkoissa tilaa juosta yhtään kovempaa, Raitanen sanoi.

Hän kilpailee esteissä seuraavaksi juhannuksen jälkeen Kööpenhaminassa ja juoksee sitä ennen kotimaassa 1500 ja 3000 metrin kilpailut.

Alle 9 minuutin kilpailussa pääsivät suomalaisista myös Hannu Granberg (8.57,13) ja ennätyksensä juossut Miika Tenhunen (8.57,17).

Tulokset

Lue myös: Sandra Eriksson: ”Olisin halunnut juosta alle 8.45”

Muiden suomalaisurheilijoiden kommentteja voi lukea sivustolta Yleisurheilu.fi

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri