550x90

Richardsson jäi täpärästi ennätyksestään 5000 metrillä

Kuva: Deca Text & Bild

Kuva: Deca Text & Bild

Sandra Eriksson teki reippaan harjoituksen torstaina maantiekympillä Tukholmassa.

Camilla Richardsson kokeili vauhtiaan 5000 metrillä Aktia Tähtikisoissa Karjaalla sunnuntaina.

Vasa IS:n juoksija oli ennätysvauhdissa kolme kilometriä, jonka Valko–Venäjän Katarina Karnejenka veti juoksun "jäniksenä". Maaliin Richardsson tuli kauden kotimaisessa kärkiajassa 15.58,49, kun oma ennätys oli 15.57,95.

– Jänis teki täydellistä työtä, mutta neljäs kilometri oli sitten aivan liian hidas. Olen silti ihan tyytyväinen, että tuli tuollainen aika, vaikka jalat tuntuivat tahmealta. Keskiviikon estekilpailusta Espoosta oli vissiin liian vähän aikaa, Richardsson sanoi SUL:n tiedotteessa.

Forssan Salaman kokenut Janica Rauma (o.s. Mäkelä) oli kilpailussa toinen ennätyksellään 16.21,66. Hän paransi seitsemän vuotta vanhaa ennätystään kymmenisen sekuntia. Kotimaisittain mainiossa kilpailussa tuore puolimaratonin mestari HKV:n Suvi Miettinen ehti vasta kymmenenneksi.

Mäkinen hyvässä alkukesän kunnossa

Perjantaina Espossa käydyissä Youth Athletics Gamesissa (YAG) finaaleissa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Lotta Mäkinen vei 17-vuotiaiden 800 metrin nimiinsä selvällä erolla ajalla 2.14,05.

– Yritin EM-rajaa (2.11,50), mutta kun yksin joutui juoksemaan, oli vähän puurtamista, en saanut ihan rentoa juoksua. Hyvin se kuitenkin meni. Olen paremmassa alkukesän kunnossa kuin ikinä, tänä kesänä myös esteitä kokeillut Mäkinen sanoi tiedotteessa.

Miesten vastaavalla matkalla Kuusankosken Kisan Olli Ahlgren pinkoi voittoon ennätyksellään 2.01,22 ennen niin ikään ennätyksensä juossutta Kuopion Reippaan Roni Tirkkosta (2.01,51).

Eriksson alitti 35 minuuttia kympin treenissä

Viime viikon torstaina Sandra Eriksson viritteli kuntoaan osallistumalla Blodomloppet- maantiejuoksukilpailuun Tukholmassa. Erikssonin tavoite oli tehdä reipasvauhtinen harjoitus.

 - Valitsin Blodomloppetin sen vuoksi, että se on mukava tapahtuma ilman liiallista kilpailuhenkeä, minkä vuoksi omaa vauhtia oli helpompi hillitä ja ottaa tämä enemmänkin kovana harjoituksena kuin kilpailuna, Eriksson perusteli Instagram-tilillään.

Suomalaisjuoksija aloitti rauhallisesti ja vasta viimeiset 500 metriä hän eteni reippaammin kilpaillessaan alkumatkan vetotöitä tehnyttä miesjuoksijaa vastaan. Erikssonin loppuaika oli 34.53, mikä oli kovempaa kuin mitä hän odotti.

- Hyvä harjoitus, hauska juoksu ja hyvät järjestelyt, Eriksson kehui.

550x350


Premiumsport.fi

ulvang banneri