550x90

Arttu Vattulaiselle ennätys ja kärkiaika Loughboroughin 5000 metrillä – Jukolan viestin avausosuuden kärkimies voittoon

Kuva: Jarno Maimonen

Kuva: Jarno Maimonen

Arttu Vattulainen kohensi roimasti 5000 metrin ennätystään British Miles Clubin kilpailussa Loughboroughissa. Vattulainen oli neljäs kauden kotimaisella kärkiajalla 13.46,75. Hänen toissa vuonna juostu aiempi ennätys oli 13.53,56.

- Pientä epävarmuutta oli ennen tähän kisaan lähtöä. Tiesin kuitenkin, että jos kroppa toimii normaalisti, sellaiseen aikaan on mahdollisuuksia, kuin mikä nyt tuli, Vattulainen sanoi SUL:n tiedotteessa.

Kilpailussa juostiin 13.45:een loppuaikaan tähtäävää matkavauhtia. Kilpailun voittanut britti Kristian Jones tuli viikko sitten suunnistetun Jukolan viestin avausosuudelta kärjessä vaihtoon. Norjalaista Lillomarkaa seuratasolla suunnistuksessa edustava Jones on parhaimmillaan ollut MM-kilpailuissa sprintin neljäs ja toukokuun EM-kilpailuissa samalla matkalla pronssilla. Lisäksi hän on edustanut Iso-Britanniaa yleisurheilun puolella ratamatkoilla.

Jones karkasi muilta jo hyvissä ajoin, mutta toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Norjan Per Svela ja Portugalin Rui Pinto ajoivat brittiä juoksun lopussa rajusti kiinni. Vattulainen pysyi kaksikon tuntumassa ja nousi hyvällä loppukirillä neljänneksi.

- Nyt oli hyvä porukka, jossa juosta ja vauhti tuntui hyvältä. Juoksun loppu ja koko viimeinen kilometri tuli hyvin, Vattulainen sanoi.

Joensuun Katajan juoksija lähtee nyt levollisin mielin 2,5 viikon korkeanpaikan leirille Sveitsin St. Moritziin viimeistelemään EM-kisakuntoaan. Vattulainen rikkoi aiemmin tällä kaudella 10 000 metrin EM-tulosrajan ennätyksellään 28.48,43.

- Tulen takaisin Jyväskylän Kalevan kisoihin. Juoksen siellä luultavasti 5000 metriä, Vattulainen sanoi.

Tulokset

550x350


Premiumsport.fi

ulvang banneri