550x90

Alisa Vainio hätyytteli kympin EM-rajaa ratakauden avauksessaan

Alisa Vainio. Kuva: Salvos Finland

Alisa Vainio. Kuva: Salvos Finland

Sitkeistä jalkavammoista kuntoutunut Alisa Vainio hätyytteli kauden ensimmäisessä ratajuoksukisassaan jopa Berliinin EM-kilpailujen tulosrajaa.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Vainio voitti Jämsän karnevaaleilla naisten 10 000 metriä kotimaan vuositilaston toiseksi nopeimmalla ajalla 33.54,37. EM-raja on 33.20,00.

Vainiota kannustivat hurjasti samaan aikaan kentän ulkopuolella juosseet karnevaalien nuoret leiriläiset. Toiseksi tullut Valkeakosken Hakan Mira Tuominen hävisi Vainiolle kaksi ja puoli minuuttia eli noin 700 metriä.

- Alku sujui jopa liiankin helposti. Vastatuulessa yksin juostuna vauhti kuitenkin hiipui. Taivuin, mutta en katkennut. Olisin varmaan rikkonut EM-rajan, jos olisi ollut selkä edessä, Vainio sanoi ja kiitti leiriläisiä kannustuksesta Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Vainio harjoitteli talvella kuukauden Etelä-Afrikassa.

- Harjoitusleirillä kaikki sujui tosi hyvin. Tavoitteeni on pysyä terveenä ja juosta nousujohteinen kausi. EM-rajaa alittuu, jos on alittuakseen. Tärkeintä on nauttia juoksemisesta, Vainio kertoi.

Vainio saavutti talvella jääpallon naisten SM-pronssin Mikkelin Kamppareiden joukkueessa sekä pelasi jääkiekkoa Saimaan Pallon joukkueessa naisten Suomi-sarjassa.

- Sain lepuuttaa jalkoja ja pitää mielen virkeänä.

Vainio, 20, muistetaan parhaiten siitä, että hän juoksi maratonin kolme vuotta sitten 17-vuotiaana huimaan aikaan 2.33.24.

- Maraton voisi nytkin paras matka. Peruskuntoni on nyt parempi kuin koskaan.

Vainiolla on mahdollisuus rikkoa EM-raja vielä ainakin kolmen viikon päästä Jyväskylän Kalevan kisoissa.

Jarmo Viskarin valmentaman Vainion ennätys on kolmen vuoden takainen 32.58,17, joka on rapiat 20 sekuntia parempi kuin EM-tulosraja.

Jämsässä juostiin myös muita matkoja. Muun muassa miesten 5000 metrillä Lahden Ahkeran Ossi Kekki kellotti voittoajan 14.12,94. Jaakko Piesanen jäi hänelle kaksi sekuntia.

Tulokset

550x350


Premiumsport.fi

ulvang banneri