550x90

Nathalie Blomqvist kamppaili ennätyksellään seitsemänneksi Unkarissa

Kuva: Deca Text & Bild

Kuva: Deca Text & Bild

Yleisurheilun 17-vuotiaiden EM-kisat päättyivät sunnuntaina Unkarin Györissä.

Tyttöjen 1500 metrin juoksussa Pedersören Falkenin Nathalie Blomqvist juoksi uuden ennätyksensä 4.25,20 ja kamppaili pistesijalle seitsemänneksi. Irlannin Sarah Healy voitti ylivoimaisen mestaruuden, niin kuin päivää aikaisemmin 3000 metrinkin juoksussa. Healyn voittoaika oli 4.18,71.

Alkuvauhti oli niin hidas, että Blomqvist siirtyi johtoon 200 metrin kohdalla vetäen joukkoa siihen saakka, kunnes Healy otti tahtipuikon haltuunsa hieman 400 metrin juoksun jälkeen. Viimeiselle kierrokselle Blomqvist lähti yhdeksänneltä tilalta, mutta kohensi sijoitustaan pitkällä 300 metrin loppukirillään.

– Lähtövauhti oli liian hidasta. Halusin juosta oman ennätykseni ja siksi oli pakko lähteä kovempaa. Juoksu oli ihan okei, vaikka loppusuoralla ei enää ollut niin paljon voimia, Blomqvist kertoi.

– Palautuminen alkuerästä onnistui. Kävin hieronnassa ja olen nukkunut hyvin. Tämä oli kesän päätavoite. Seuraavaksi kilpailen Kalevan kisoissa ja Finnkampen kiinnostaa kovasti.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Alisa Virtanen juoksi hänkin uuden ennätyksensä 4.33,31, mutta se ei oikeuttanut 12. sijaa korkeammalle. Virtanen jaksoi pääjoukon mukana pitkään, kunnes putosi siitä hieman ennen viimeisen kierroksen alkua.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri