550x90

Snäll ja Laukkanen juoksivat ennätyksensä esteiden alkuerissä Tampereella

Astrid Snäll juoksi ennätyksenä Tampereella. Kuva: Deca Text & Bild

Astrid Snäll juoksi ennätyksenä Tampereella. Kuva: Deca Text & Bild

Yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kisat käynnistyivät tiistaina Tampereen Ratinan stadionilla.

Naisten 3000 metrin estejuoksussa sekä Astrid Snäll että Salla Laukkanen juoksivat ennätyksensä, mutta finaalipaikka jäi tällä kertaa molemmilla saavuttamatta. Snäll juoksi erässään 10.12,67 ja Laukkanen 10.36,38. Snäll oli karsintojen 17:s ja Laukkanen 30:s. Aikavertailussa viimeisenä jatkoon mentiin ajalla 10.09,60.

Aiemmasta ennätyksestään 10.16,66 useamman sekunnin nipistäneellä Snällillä oli kaksijakoiset tunnelmat. Ennätys lämmitti, mutta finaalipaikan karkaaminen harmitti kovassa kunnossa olevaa juoksijaa.

– En tiedä mikä minulla oli. Tuli ennätys, muttei mennyt 10 minuuttia rikki, Snäll pohdiskeli Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

LaukkanenSallaU20TampereDecaSalla Laukkanen joutui juoksemaan pitkään yksin alkuerässään. Kuva: Deca Text & Bild

Laukkanen joutui juoksemaan aika paljon yksin, mutta piti vauhtia itselleen hyvänä. Ensimmäinen MM-startti oli jännittävä paikka, mutta Lahden Ahkeran juoksija suoriutui mallikkaasti. Hänen aiempi ennätyksensä oli 10.40,19.

– Jossain vaiheessa mietin, että jään hirveästi jälkeen, eikä tästä tule mitään. Sitten tajusin, että muut rupeavat väsymään ja minulla on vielä voimia jäljellä. Päätin, että otan kiinni niin paljon kuin jaksan. Kuulin välillä, että valmentajani huusi, että ennätysvauhdissa olen, Laukkanen sanoi.

Veera Perälä juoksi 800 metrillä alkuerissä ajan 2.12,38, eikä selvinnyt jatkoon.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri