550x90

Sara Kuivisto juoksi 800 metrin Suomen mestariksi ja rikkoi EM-rajan

Sara Kuivisto juoksi Kalevan kisoissa tuplamestariksi. Kuva: Touho Häkkinen

Sara Kuivisto juoksi Kalevan kisoissa tuplamestariksi. Kuva: Touho Häkkinen

Naisten 800 metrin juoksu nostatti yleisössä huutomyrskyn. Turun Urheiluliiton Aino Paunonen veti alusta alkaen hurjaa vauhtia, kunnes Porvoon Akilleen Sara Kuivisto juuri ennen viimeisen takakaarteen alkua ohitti hänet. Tämän jälkeen Kuivisto voimakkaan lennokkaalla askelella vyöryi ennätykseensä 2.02,14.

Kuivisto juoksi Jyväskylän Kalevan kisojen kaksoismestariksi. Aiemmin hän voitti myös 1500 metriä. Kuiviston voittoaika sijoittuu Suomen kautta aikain tilaston seitsemänneksi ja rikkoo tulosrajan Berliinin EM-kilpailuihin. Viimeksi häntä nopeammin on suomalaisista juossut Tytti Reho vuonna 2000.

- Oli hieno juoksu. En suunnitellut, että se menee ihan noin. Iso kiitos Ainolle, että lähti vetämään alussa. Tuntui mielettömän helpolle ja en edes hengästynyt kunnolla lopussa. Tiedän, että pääsen juoksemaan tuosta paljon kovempaa, Kuivisto sanoi Ylen televisiohaastattelussa.

Puolet finaalin osallistujista paransi ennätystään. Kaikkein eniten ennätystään kohensi IF Nykarlebynejdenin Jonna Julin, jonka ennätys parani 2,36 sekuntia 2.05,20:een, kun hän juuri ennen maaliviivaa heittäytyi Aino Paunosen ohi toiseksi. Pronssimitalilla palkitun Paunosen aika oli 2.05,46.

Suolahden Urhon Saija Seppä oli neljäs ajalla 2.07,32. Seuraaviksi sijoittuneet Seinäjoen Seudun Urheilijoiden 18-vuotias Veera Perälä ja Tampereen Pyrinnön Roosa Lahtinen juoksivat uudet ennätyksensä 2.09,39 ja 2.09,67.

Erinomaisen kilpailun seitsemänneksi sijoittui järjestävän seuran vasta 15-vuotias Alisa Virtanen.

Paunonen veti 200 metriä 28,92 ja ensimmäisen kierroksen 60,23. Kuivisto juoksi toisen kierroksen hieman päälle 62 sekuntiin.

Sara Kuivistoa valmentaa Ari Suhonen, joka itse voitti 800 metrin juoksussa yhdeksän peräkkäistä Suomen mestaruutta vuosina 1985-1993.

-Yleisurheilu.fi & Kestävyysurheilu.fi

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri