550x90

Vainio juoksi kauden parhaansa Kimpisellä - EM-tulosraja ei alittunut

Alisa Vainio voitti Kalevan kisoissa viikko sitten 10 000 metrin Suomen mestaruuden. Kuva: Touho Häkkinen

Alisa Vainio voitti Kalevan kisoissa viikko sitten 10 000 metrin Suomen mestaruuden. Kuva: Touho Häkkinen

Alisa Vainio juoksi Lappeenrannassa raikuvan kannustuksen saattelemana 10 000 metrillä kauden parhaansa 33.27,04, mutta EM-kisojen tulorajan 33.20,00 alitukseen vauhti ei aivan riittänyt.

Vainio, 20, juoksi 10 000 metriä kolmannen kerran vajaan kuukauden sisään. Lappeenrannan Kimpisen kentällä kävi kuten viikonvaihteessa Jyväskylässä Kalevan kisoissa. Vainio pysyi EM-kisarajatahdissa reilusti yli puolimatkan, muttei aivan loppuun asti.

- Juoksu lähti tosi helposti liikkeelle. Viiteen kilometriin se tuli kuin ei mitään, vaikka etusuoralla tuuli aika kovaa. Sitten loppumatkasta juoksu alkoi painaa ja vauhti hyytyi aika pahasti, kun takana ei ole kovia vetotreenejä, Vainio sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Vainiota oli Kimpisen kentällä kannustamassa yli 500 katsojan joukko, joka kannusti väkevästi.

- Kannustusta kyllä riittää. Etusuoran katsomo oli lähes täynnä, Vainio kiitteli.

Vainiolta kuluva kesä on ollut väkevä paluu lajin kotimaisen kärkeen sitkeän vammakierteen jälkeen. Tavoitteita riittää myös syyskesälle. Yksi niistä on syyskuussa Lappeenrannassa juostava SM-maraton ja elokuu-syyskuun taitteen Ruotsi-ottelu Tampereella.

- Vielä kuukausi sitten en olisi uskonut, että pystyn juoksemaan näitä vauhteja. Nyt on tarkoitus jatkaa kilpailemisesta. Sitä kautta pääsee kuntoon, ja jos sitten pääsisi vielä vaikka Ruotsi-ottelussa yrittämään omaa ennätystä.

Vainion 10 000 metrin ennätys on kolme vuotta sitten Porissa juostu 32.58,17.


Premiumsport.fi

ulvang banneri