550x90

"Se meni just niin kuin piti"

Kuva: Deca Text & Bild

Kuva: Deca Text & Bild

Seuraava kymppi ohjelmassa Ruotsi-ottelussa.

Arttu Vattulainen onnistui 10 000 metrillä mainiosti ja juoksi 18:nneksi ajalla 29.12,02. Matkaan lähteneistä 32 juoksijasta viisi joutui helteisessä säässä jättämään kilpailun kesken, joukossa saksalaissuosikki Richard Ringer ja matkalla EM-kultaa puolustanut Turkin kenialaistaustaisen Polat Kemboi Arikan.

Vattulainen oli syystäkin iloisin mielin kilpailun jälkeen. Vattulainen totesi ennen kilpailua, että ensimmäinen vitonen pitää näissä olosuhteissa ottaa maltilla. Niin hän otti, ja sen jälkeen hän pystyi toisella vitosella pitämään hyvää vauhtia ja juoksemaan niin hyvän tuloksen kuin tuohon oli mahdollista.

– Se meni just niin kuin piti. Ekan puoliskon otin rauhallisemmin, mutta kaiken kaikkiaan lähes nappijuoksu. Katsoin, että keulassa alkuvauhti oli sen verran kovaa, että pysyttelin joukon hännillä. Niin kuin nähtiin, moni aloitti liian kovaa. Loppumatkasta oli mukava juosta, kun tuli hyvin selkiä vastaan, vaikka juoksin suurimman osan matkaa yksin, Vattulainen sanoi SUL:n tiedotteessa.

Vattulainen juoksee seuraavaksi Italiassa 5000 metriä. Ruotsi-ottelussa hän juoksee jälleen 10 000 metriä.

Tulokset

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri