550x90

Perinteinen Pyynikkijuoksu juostaan sunnuntaina 17.4.

Yksi suomalaisten juoksukilpailujen kevään klassikoista, Pyynikkijuoksu juostaan Tampereella sunnuntaina 17.4. jo 39. kerran. Lähtö tapahtuu Ratinan stadionilta klo 12.00.

Yksi suomalaisten juoksukilpailujen klassikoista, Pyynikkijuoksu juostaan Tampereella sunnuntaina 17.4. jo 39. kerran. Lähtö tapahtuu Ratinan stadionilta klo 12.00. Viime vuonna tapahtumaan osallistui 700 juoksijaa ja suunnilleen samanlaista osallistujamäärää järjestävä seura TU-38 odottaa tänäkin vuonna. Viime hetkien ilmoittautumisten määrän kasvu ja sunnuntaille luvattu mukava aurinkoinen sää voivat nostaa vielä juoksijoiden määrää ennakoidusta. Tämän vuoden uutuutena Pyynikkijuoksussa on puolimaratonin ottaminen mukaan ohjelmaan.

– Kun sitä on jo 38 kertaa kierretty tuota kympin lenkkiä, niin ajattelimme tuoda vähän vaihtelua ohjelmaan tuomalla puolimaratonin mukaan. Sitä oltiin jo ehditty kysyäkin tässä vuosien saatossa. Puolimaratonin reitti tekee oman lisälenkkinsä Pyhäjärven rantateitä pitkin kauniissa maisemissa Ratinan eteläpuolella, kertoo TU-38:n puheenjohtaja ja puuhamies Matti Kinnarinen kilpailun uutuudesta.

– Vuosien mittaan on myös tullut paljon kyselyjä reitin pituudesta, että onko se varmasti kymmenen kilometriä. No, tänä keväänä teimme reitille virallisen mittauksen ja heittoa oli 30 cm, hymyilee Kinnarinen.

Pyynikkijuoksun rahapalkinnot ovat houkutelleet muutamia koviakin juoksijoita paikalle ja myös Englannista ja Puolasta olisi tulossa juoksijoita kilpasarjoihin. Suomalaisista kärkimiehistä ainakin Janne Ukonmaanaho ja Obed Kipkurui ovat paikalla, ja ilmeisesti myös elämänsä kunnossa oleva Jussi Utriainen.

Myös Matti Myöhäset pääsevät vielä mukaan nauttimaan Pyynikin kauniista maisemista, sillä juoksuun voi vielä jälki-ilmoittautua paikan päällä klo 10.45 mennessä.

Pyynikkijuoksun kotisivut: http://pyynikkijuoksu.wippiesblog.com/

Premiumsport.fi

ulvang banneri