550x90

Hardrun-elämysjuoksutapahtuma 11.6.2011

HardrunTafiLynx järjestää kesäkuussa kaikkien aikojen ensimmäisen Hardrun-juoksutapahtuman. Tapahtumaa ideoitiin seurassa jo jonkin aikaa, ja tänä vuonna vihdoin tuntui sopivalta kokeilla sen järjestämistä. Keski-Euroopassa samantyyppiset juoksutapahtumat ovat huippusuosittuja, ja niissä kilpailee tosissaan tai leikkimielellä joka kerta useita satoja ja jopa tuhansia osallistujia.

HardrunTafiLynx järjestää kesäkuussa kaikkien aikojen ensimmäisen Hardrun-juoksutapahtuman. Tapahtumaa ideoitiin seurassa jo jonkin aikaa, ja tänä vuonna vihdoin tuntui sopivalta kokeilla sen järjestämistä. Keski-Euroopassa samantyyppiset juoksutapahtumat ovat huippusuosittuja, ja niissä kilpailee tosissaan tai leikkimielellä joka kerta useita satoja ja jopa tuhansia osallistujia. Kirkkonummen keskustan tuntumaan Lynx toivoo saavansa paljon innokkaita kokeilijoita mukaan, ja haaveissa on tehdä tapahtumasta jokavuotinen.

Ensimmäiset ilmoittautumiset tulivat jo reilu kuukausi sitten, mutta nyt alkaa olla kiire, jos mielii mukaan. Kisaamaan pääsee tositarkoituksella jopa kunnon rahapalkinnoista, mutta myös ihan kuntoilijana saa, ja kannattaakin mukaan lähteä. Ihan joka viikonloppu ei järjestetä juoksurataa, jossa pitää selviytyä autonrengasesteistä, ojien ylityksistä, tiukoista ylämäistä ja erilaisista rakennetuista aidoista ja puomeista. Kunto kasvaa kohisten tässä kisassa ja jos se on jo kondiksessa, voi lisätä vauhtia ja sitä kautta myös radan haastavuutta. Tarjolla on totta kai myös lasten rata, kaikkein pienimmät kisaavat MiniRunissa ja vähän isommat JuniorRunissa.

HardrunI230511Kuva reitiltä jyrkänteen alta.Radan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat kaksi Lynxin kantavaa voimaa miesten edustusjoukkueessa, huippusuunnistajat Aapo Leskinen ja Mårten Boström. Mårten kilpailee vakavissaan myös kestävyysjuoksijana ja kummallakin on takanaan vuosien kokemus kilpailemisesta niin Suomessa kuin ulkomailla.

HardrunII230511Myös reitin alusta vaihtelee mukavasti.Hardrunissa on sopivasti haastetta jokaiselle, mutta on vaikea ennakoida, onko tällä radalla suunnistaja juoksijaa kovempi vai kenties hiihtäjä tai taistelusukeltaja?

Lisätietoa osoitteesta: www.hardrun.net

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama