550x90

Paula Radcliffe palasi tositoimiin

Mo Farah ja Jo Pavey voittivat 10 kilometrin mittaisen katujuoksun Lontoon keskustassa tänään maanantaina. Äitiyslomalta palannut Paula Radcliffe sijoittui naisten kilpailussa kolmanneksi ajalla 33.17.

radcliffe30052011Paula Radcliffe Helsingin MM-maratonilla 2005. Kuva: Jarno MaimonenMo Farah ja Jo Pavey voittivat 10 kilometrin mittaisen katujuoksun Lontoon keskustassa tänään maanantaina.

Alberto Salazarin suojatti Iso-Britannian Mo Farah uusi viimevuotisen Lontoon maantiekympin voittonsa tällä kertaa ajalla 29.15. Lontoon lisäksi hän on tänä vuonna jo voittanut halleista EM-kultaa 3000 metrillä, New Yorkin puolimaratonin, Edinburghin maastojuoksun sekä 5000 metriä Birminghamin hallikisossa. Eritrean Mehretab Solomon oli kilpailussa toinen 29.37 ja Andrew Lemoncello (GBR) kolmas 29.38.

Britit hallitsivat myös naisten sarjaa. Jo Paveyn voittoaika oli 32.22. Toiseksi sijoittui Gemma Steel 32.48. Kolmanneksi tuli paluun äitiyslomalta kilparadoille tehnyt Paula Radcliffe ajalla 33.17. Radcliffe juoksi viimeksi kilpaa New Yorkin maratonilla 2009. Sen jälkeen hän on synnyttänyt toisen lapsensa Raphaelin. Paluuta kilpailuihin ovat viivästyttäneet erilaiset vaivat ja sairaudet, muun muassa toukokuun alussa hän joutui jättäytymään pois Manchesterin maantiekympiltä.

Tämänpäiväistä kisaansa Radcliffe kuvasi täydelliseksi pettymykseksi. Radcliffellä on selässä välilevyn repeämä. Siitä johtuva hermokipu aiheuttaa jalkojen voimatomuutta, ja rataharjoittelu ei ole viime aikoina ollut mahdollista. Radcliffe uskoi silti pystyvänsä parempaan suoritukseen kuin tänään, ja toivoo vaivan helpottavan lähiviikkoina.

Bupa London 10000

Premiumsport.fi

ulvang banneri